maanantai 27. syyskuuta 2021

Klassinen miesten pukeutuminen

Vähän kökkö otsikko, mutta klassinen miesten pukeutuminen oli tavallaan harrastukseni ennen lapsia ja pyöräilyä. Siihen tietenkin liittyi kaikenlaista oheistoimintaa, kuten kenkien lankkausta ja kankaiden materiaaleihin ja sidostyyppeihin perehtymistä. Ooppera ja klassinen musiikki oli/on myöskin lähellä sydäntä. Sitten tuli kaikenlaista.


Siistien vaatteiden käyttö on suorastaan romahtanut. Suurin muutos tapahtui, kun meille tuli töihin työasut. Enää en tarvitse edes töihin siistejä housuja ja kauluspaitaa. Helpottaa kyllä arkea, työmatkan kantamisia ja silitysrumbaa. Nykyään Prismaankin tulee mentyä "pyhä-Crocseissa" ja verskoissa. Koronan myötä viimeisetkin kauppakeskusshoppailut ja ravintolakäynnit jääneet. Onneksi siistit hyvin istuvat kauluspaidat, puvut ja kengät eivät juuri vanhene. Pitkä rivi vaatekaapissa lämmittää sydäntä. Vuosiin ei ole tullut oikein mitään ostettua. Nämähän maksavat melko naurettavia summia verrattuna H&M vaatteisiin, jopa enemmän kuin pyöräilyvaatteet. Olen huomannut, että lasten kanssa turha laittaa muutenkaan mitään erityisen siistiä. Kuitenkin joku kurajalka / ketsuppiposki tulee syliin, astuu kengille ja pitäisi pystyä tekemäänkin jotain. Tämän vuoksi kyläilyreissuilla ja kaupunkireissuilla tulee sorruttua hieman athleisure tyyliseen pukeutumiseen.
Nyt ollut aivan poikkeuksellista, kun kaverin väitöstilaisuuden jatkot ja isän syntymäpäivien kunniaksi tuli käytettyä pukua. Rusetin osasin vielä solmia ja skragaankin sain dimplen. 


Vahvistin ja kaiuttimet jääneet varsin vähälle käytölle. Joskus töiden jälkeen, ennen kuin lapset tulee, ehdin ehkä hetken kuuntelemaan musiikkia, tyyliin 15min kerran kuussa. Mut onhan ne hienot ja kiva kuunnella Frozen yms piirrettyjen lauluja. Iltaisin lapset nukkuu ja itse oon lenkillä, niin musiikin kuuntelu jäänyt vähiin. Töissä mulla on sentään oma kaiutin, niin saan kohtuudella kuunneltua. Spotifysta päällä aina jazz, ooppera tai klassinen musiikki. En usko potilaiden häiriintyvät hetkellisestä altistuksesta hyvälle musiikille. Oopperassa tai klassista musiikkia kuuntelemassa ei ole enää tullut käytyä. Opiskeluaikoina liput oli puoli-ilmaisia ja nopeasti pääsi irrottautumaan. Nyt lasten hoidon sopiminen, kalliit liput ja muut tekemiset ajaneet edelle. Kyllä sit taas joskus... Lenkillä nautin hiljaisuudesta!

Kelloihin en onneksi ehtinyt hurahtaa 😅 (lue ei ollut rahaa). Valmistujaislahjaksi ostin kyllä automaattikellon ja se edelleen miellyttää silmää siistimmässä pukeutumisessa.


Ravintoloista ja viineistä en ikinä innostunut. Tykkään itse laittaa ruokaa ja siinä on aina hiottavaa. Ja nykyään entistä enemmän "ällöttää" rasvaiset ravintolassa valmistetut herkut. Jonkin verran kahvipapujen jauhantaa ja mutteripannulla keittelyä, mutta sekään ei edennyt pidemmälle. Toki kunnon espressokone kelpaisi edelleenkin. Omalla tavallaan tykkään perinteikkäästä suodatinkahvista (Löfbergs Jubileum) ja etenkin sen määrästä. Ison kupin kanssa saa vietettyä "omaa aikaa" jonkin verran enemmän, verrattuna doppion hörppäämiseen.


Jotenkin kaikki rahat tuntuu aina hupenevan jonnekin (muilla ei varmaan tätä ongelmaa ole). Vaikka fillarille ei ole mitään suurempaa tehnyt, niin ylläpitokuluja tulee aina. Milloin pitää mitäkin pientä osaa, rengasta yms ostella. Opiskelijana oli helppo ostaa koko palkalla alennuksesta mitä lystää ja elää loppu kuukausi sitten makaronilla. Perhe, asunto- ja autolainat hieman saa pohtimaan asioita pidemmälle.


Piha ja remppahommia sen sijaan on tullut paljon tehtyä. Ei niin kaunista, mutta hieman käytännöllisempää. Näissä tulee kerrankin miehinen olo säärikarvojen ajelun lomassa. Muuraus-, laatoitus-, rakennushommissa tulee konkreettista tulosta. Ja hyvää voimailuakin samalla. Työmiesten vaatteisiin en ole kuitenkaan vielä sortunut👷🏻‍♂️. 


Aikansa ja paikkansa kullakin. Ongelma on että kaikkeen ei riitä aika eikä etenkään raha. 
Sulkapallo on jäänyt huomattavasti taka-alalle ajan puutteesta, siinä tuli myös hieman tekninen seinä vastaan. Lukeminen on yksi asia, jonka väheneminen harmittaa. Siis perinteisten paperisten romaanien lukeminen. Pyöräilyaiheisia nettitekstejä luen paljon, mutta kirjat jääneet täysin. Niihin keskittyminen vaatisi liika aikaa ja keskittymistä. Iltaisin, kun ei ole treenaamassa, niin mukavampi lösähtää sohvalle pädin kanssa hetkeksi. Silloinkin usein kehonhuoltoa yms vuorossa. Lautapeleille ollaan kyllä varattu vaimon kanssa yksi ilta viikossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi