torstai 30. syyskuuta 2021

Syyskuu

Syksy tuli nopeasti. Pakkastakin oli muutamana aamuna syyskuun puolivälissä. Shortseista ei paljon tarvinnut enää haaveilla. Viime vuonna Rosendahl ajettiin syyskuun lopussa lyhyissä vaatteissa, mutta nyt olen lenkit ajanut jo talvihousuissa. Syyskuussa ei mitään erityistä tai ihmeellistä tapahtunut. Kisakautta paketoitiin jo suht hyvissä ajoin, kun TS korttelin jälkeen en päässytkään Lattomeriajoihin Poriin. Pientä räkätautia iski päälle. Ei estänyt treenejä, mutta ei kisoihin voinut tietenkään mennä. 


Pysyin rullilla! Pitkästä aikaa otin lämmittelyyn vapaat rullat. Ei tosin omat vaan broidin. Totesin et ihan kivat, mut vanha yksinkertainen traineri olis melkein helpompi. Menee pienempään tilaan ja saa tehojakin ulos.



1.-30.9. = 57h 41min, 1766km, 2629Tss

Tunteja sain keräiltyä oikein kelvollisesti. Tehot jätin tarkoituksella alemmas. Tehotreenit ei innosta kovin, kun kausi loppumassa, ulkona vilpoinen ja pimeä. Sisällä taas SST:tä kovemmat vedot aika nihkeitä tähän aikaa vuodesta. Vo2+max tehojen sarakkeesta huomaa, että aika vähiin jätetty.


Kisoista SK muistoajot ja TS kortteli osui juuri syyskuun puolelle, mutta kisakausi päättyi niihin. Kiva käydä lähikisoissa, kun matkustaminen nopeaa ja tuttujakin katsomossa.

Kuvasta satunnainen huomio, et kaikilla ei oo vieläkään levyjarruja.


Sulkapalloa kävin pelaamassa ekaa kertaa 3,5 vuoteen! Olin jo menettänyt toivon olkapään paranemisesta. Kaaduin reilu 3v sitten Porin SM kisoissa hieman pusikkoon, edes vaatteita ei mennyt rikki. Kuitenkaan minkäänlainen nopeampi heittoliike ei onnistunut oikealla kädellä. No nyt alkoi olkapää pelittää ja kävin kokeilee. Peli kulki hyvin. Pohkeet oli viikon jumissa sen jälkeen kyllä. Täytynee kaivaa hyppynaru ja ranteen vahvistin kaapista seuraavia pelikertoja varten. Lähes hämmästyin, kun sulkapallot ja gripit olivat pysyneet tämän ajan autotallissa pelikassissa aivan käyttökelpoisina.

Suliksesta vois saada hyvää räjähtävyyttä ja anaerobisen kapasiteetin kutittelua. Täysi kiri, sitten syöttötauko ja samaa uudestaan. Sulkapallo on kestävyyslaji pitkien pelien / turnausten vuoksi. Mutta tehontuotto kaikkea muuta kuin aerobista. Syöttötauot myös huomattavan paljon lyhyempiä kuin esim tenniksessä. Mutta kestävyysurheilijalle tulee silti syyllinen olo pienestäkin tauosta. 


Lenkit

Mitään sankarilenkkejä ei tullut tehtyä. Kisoja yhtenä viikonloppuna ja sitten päivystyksiä ja off-seasonia. Kevyttä peekoota enimmäkseen. Hiekkatieajelut ei vielä varsinaisesti alkaneet, kun päivystyksiä yms ollut paljon ja ulkolenkit jääneet vähiin. Viimeisin maantielenkki oli tosiaan asfaltilla ja keräsin pari puuttuvaa tienpätkää tältä kesältä. Nyt Stravan HeatMap näyttää paremmalta. Samalla huomasin että tänä kesänä yhtään kyläilyreissua en ole tehnyt fillarilla. Toki koronan takia kyläilyt ja sukujuhlat jääneet muutenkin vähemmälle.


Kävin keräämässä pari puuttuvaa tienpätkää. Muuten kevyttä pk1 ajelua, mutta yhden pienemmän tien (ruskea laatikko) ajoin pk2 tehoilla.



Toinen pihalla tehty onnistunut treeni: Wringer. Kirjoitinkin jo NP tekstissä tästä.

NP buster. NP 395w 30min ajan. Otti kyl koville, mut silti 🙄



Muut jutut


Jarrupaloja ei mene usein. Nyt Kankaanpään kostea sää ja kortteli teki tehtävänsä 


Ketjuöljyistä kirjoitin tekstiä. Ei kannata liikaa sählätä, helpollakin pääsee.


Polkimet alkoi rohisemaan. Yli 3v olleet käytössä ilman mitään huoltoa. Avaaminen olikin helppoa, kun sopiva hylsy sattui olemaan.



Sisällä kolmesta laakerista pienin oli ehjä. Muovipussissa alhaalla uudet. Eli laakerit oli täysin tuhoutuneet. 






Tontin reunan siistiminen on melkoista hommaa. Puiden/risujen kaataminen ja karsiminen vie aikaa. Mutta kantojen nostaminen vasta hommaa onkin.



Puutarhasta syksyn satoa. Maissit ei oikein menestyny, muista tuli ehtaa tavaraa.



Polttopuukuorma tuli ja pinottu. 4m³ tilattiin, vähä viimevuotisia jäi vielä jäljelle.



Ajokamojen kuivatus sujuu hyvin vilpolassa. Pyykkinaru toimii katossa. Taitaa olla alkukuusta, kun lämpöisen näköistä.


AirFryer käytössä ja sitä varten ostettiin mandoliini. Nyt tulee priimaa ranskiksista. Suolavedessä itketys ja sitten mausteliemessä pieni kylvetys ja ylimääräisen nesteen valutus.



Kuukausittainen ateriakatsaus. Yritetään tehdä perunaa, riisiä ja pastaa suht tasaisesti. Lasten jatkuva toive on nakit, joten niitäkin syödään. Iso annos pyttipannua tuli tehtyä, kun veli tuli perheineen käymään. Mannapuuroa viikonloppuaamuisin tyttärelle ( ja ehkä vähä mulle😋)






Toinen vanha töllö hajos, ehkä ukkosen takia. Enää ei saa 32" edes käytettyinä, niin piti ostaa 42". On se kyllä aika iso verrattuna viereiseen. Sain mahtumaan, kun nostin pöytää ja laitoin molempia reilusti yli tv-tason.




Jatkossa

Zwift ajelut nyt jo käynnissä. Vielä varsinainen treeniohjelma ei ole pyörähtänyt käyntiin, vaan omia ajeluita lähinnä. Ennen Lattomeriajoja ajelin hieman vo2 vetoja trainerilla. Alensin jo ulkotehoihin verrattuna jonkin verran FTP asetusta, mutta silti jäi pahasti vajaaksi. Hämmästyttää joka kerta, kuinka paljon helpompaa ulkona on etenkin kovien tehojen ajaminen. Mutta nopeasti siihen tottuu. Koittanut tehdä AerK vetoja epic KOM mäkeen yms, että tottuu trainerilla ajamiseen. Nyt ajoin yhden kisankin ja siinä kyllä tehoja saa paremmin irti kuin treeneissä.

Gravel- tai CX-kisoja ei aikataulut anna myöden tänäkään vuonna ajaa. Kiva olisi, mutta joka viikonloppu ei voi luuhata kisoissa. Toisaalta ei se treenikään väärin ole. Kiva ajella rauhallisempaa lenkkiä maastossa ja hiekalla.

Vähän sulista lisää. Sen onnistuminen vaan vaatii useamman henkilön aikataulujen yhteen osumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi