maanantai 6. syyskuuta 2021

SK muistoajot ja TS kortteli

Nyt oli taas kisaviikonloppu! Ei mikään yksittäinen startti. Ja oikein "kotikisat", kun puolen tunnin ajomatkan päässä. Molempina päivinä oli lyhyet iltapäiväkisat. Ei tosin ollut etappikisa, vaan kaksi aivan erillistä. Tänä vuonna SK muistoajot oli Skoda-cupin kisa ja TS kortteli taas ei. Tämä näkyi selvästi osanottajamäärissäkin. Mutta hienoa, että perinteikäs korttelikisa pystyttiin järjestämään.

Sää oli hyvin syksyisen kolea, mutta onneksi ei satanu vettä (kuin lauantaina lämmitellessä). Molemmat kisat sen verran lyhyitä, että ravitsemuksella ei kovin suurta roolia. Lämmittely sen sijaan normaalia tärkeämpää. 


SK-muistoajo #18

Simon muistoajo ajetaan lyhyellä 4km kierroksella. Reitillä ei oikeastaan ole yhtään risteystä. Hirvensalon Toijastenmäki on reitillä haasteena, mutta sitä seuraa alamäki ja tasamaapätkät, joissa porukka kasaantuu yleensä. Alasuoralla ehtii kohtuullisesti nousemaan porukassa. Mäki on lyhyt "voimamäki", kestoltaan luokkaa 40s ja vauhdit reilusti yli 30kmh. Maalisuoraa sitten mäen päällä vielä ~150m. Kierroksia 15, matka 60km ja aikaa 1,5h

Strava

Tulokset








Yleensä irtiotot ei ole pysyneet, mutta nyt oli melkoisesti yritystä heti alusta lähtien. Puolivälin jälkeen sitten löytyi lopulta sopiva kokoonpano kaikista joukkueista. Tämän jälkeen vauhti hieman tasaantui. Jälleen ongelmaksi koitui sijoittautuminen. Aina olin mäkeen tullessa hieman liian perällä ja monella kierroksella jouduinkin ajamaan rakoja kiinni. Suurin ongelma tuntuu olevan porukan kasautuessa risteyksiin ja muuten vauhdin hidastuessa. Vaikka olisin kärjessä, niin näissä tilanteissa valahdan liikaa. Nyt viimeiselle kierrokselle hain mäen päällä hyvän paikan, mutta vauhti hidastui ja valahdin alamäkeen liikaa. Sitten vauhti kiihtyi kiihtymistään ja porukassa nouseminen oli lähes mahdotonta. Jouduinkin käyttämään tähän paukkuja. Nyt alasuora ajettiin todella kovaa. IBD kirijuna hoiti kyllä hommaansa tosissaan.

Vaikka minuutin teho on itselläni vahvuus, niin ehkä tämä oli kuitenkin liian voimamäki. Vaikka voimatasot on noussu, niin en kovin vahvaksi itseäni luokittele. Nyt tehoja kului liikaa alasuoralla ja olin silti liian perällä. Ylämäessä tulikin rakoa kärkiporukkaan juuri pari kuskia edelläni. No turha jossitella, en jaksanu vääntää, enkä ois vaikka oisin ollu vähä edempänä. Ehkä alasuoralla vähä taaempana oleminen ja voimien säästäminen olisi ollu kuitenkin tehokkaampaa?

Jalka ei ollut mitenkään hyvällä syönnillä missään vaiheessa. Sokerit oli hyvät, energiaa tuli syötyä ehkä hieman naftisti. Pukeutuminen ok, polvarit vähä turhat. En vaivaantunu ajaa säärikarvoja kunnolla, niin ei niitä voinu poiskaan ottaa. Muutama pisara tuli vettä kisassa, lämmittelyn alussa reilummin.


W’bal puolestakaan kovin tiukoilla en ollu missään vaiheessa. Kisan keskiosissa jouduin hieman enemmän siltaushommiin. Tämän jälkeen hatka tais livahtaakin.

Tänä vuonna: 41,5kmh / AP 235 / NP 325w. Sykkeet 148/178bpm. W’bal loppukirissä 4,8kJ

Toissa vuonna 42,8kmh / AP 230 / NP 312w sykkeet: 155/180bpm. 

Eli hyvin samanlaiset tehovaatimukset. Tänä vuonna oli tosi kova tuuli, joka varmasti söi hieman keskinopeutta.


Syöminen vähä naftia, enemmän ois maistunu. Tuskin jäi tästä kiinni kuitenkaan



TS -kortteli #7

Strava

Tulokset

TS kortteli on hyvin perinteinen nakkimakkarakortteli. Eli 2 U-käännöstä ja 500m suoraa Aurajoen molemmilla reunoilla. Reitillä pituutta 1,1km. Korkeuseroa 0m. 35 kierrosta mennyt aiempina vuosina karvan alle tuntiin. Luulin olevan normaalin korttelin tapaan tappelua kärkipaikoista heti alussa, mutta porukan pienuus rauhoitti tilannetta. Tällä radalla kuitenkin kohtuullisesti ohituspaikkaa, jos vain jalkaa riittää, etenkin pääsuoran perällä.

Vaimon ottamia mainioita kuvia

Tänä vuonna kuskeja oli vain 24, joten sijoittautuminen ei ollut aivan niin tarkkaa. Kisassa neutraalista lähtien pysyttelin hyvin kärjen tuntumassa. Tein välillä vetohommia ja parissa hatkan tyngässäkin käväisin. 34 kierrosta ajoin hyvin. Vikan kerran maaliviivalle tullessa vauhti hidastui hetkeksi ja nukahdin aavistuksen. Niinpä valahdin välittömästi porukan perälle ekan kerran koko kisassa. Eipä sieltä enää sit paljo noustu, loppukiriin vielä luotin hieman väärään renkaaseen ja jäin sijalle 7. Selvästi huonompi sijoitus jälleen kuin tarkoitus. Nyt ei ollut vika jaloissa, vaan jalat oli jopa erinomaisen tuntuiset. Ehkä pikkuhiljaa opin lisäämään vauhtia, kun porukka alkaa kasaantumaan? Mutta tosiaan kisa meni suhteellisen leppoisasti, tiukkaa ei tehnyt oikein missään. Kertaalleen meinasin välikirinkin voittaa.  Vedin takasuoralla kovaa ja pääty neulansilmän omalla hyvällä linjalla, niin muut tippui siinä mutkassa peesistä. Jatkoinkin sitten vetoa. Jälkikäteen olisi kyllä kannattanu väkisin runtata, en kuitenkaan niin loppu ollut. Se oli ainoa kovempi kohta ja alkoi hetkellisesti takareisissä tuntumaan, niin ajattelin hieman hidastaa jo ennen maaliviivaa, kun ketään ei näkynyt niin lähellä, mutta niinhän se Anders sieltä pyyhkäisi kuitenkin 🌪.

Lainasin veljeltä rullia, kun myin omat vastaavat jo 10v sitten pois. Saa ainakin hyvät kilometrit Stravaan, kun vauhtia 50kmh. Laitoin oikein eturenkaan nopeusanturin tätä varten

Nyt oli pelkkä aeroasu ja tuulta pitävä aluspaita, ei muuta. Lämmittelyt hoidin rullilla. Tultiin hyvissä ajoin paikalle, kun vaimo ajatteli käydä shoppailemassa lasten kanssa ennen kisaa. Mutta Turun keskustan kaupat onkin autioitunu todella pahasti. 


Tehot


Kesto 58min, AP 278w, NP 307w, syke 158bpm, max syke 178bpm.

Keskinopeus 41,3kmh


Vaikka kisa oli lyhyempi ja NP matalampi kuin SK muistoajoissa, niin kovia tehoja kertyi enemmän, ne vain tuli mikroannosteluina



W´bal käyrästä ja sykkeistä näkee, että kovin syvällä en käynyt missään vaiheessa. 30s tehokäyrä ei kuvasta tässä juuri totuutta, kun kirit mutkista niin lyhyitä. Hiljempaa tehojen puolesta mentiin, kuin Kankaanpäässä








Sokerit




Nyt söin riittävästi. Laitoin 3u Novorapidia vajaa tunti ennen kisaa, kun sokerit oli vähä nousussa ja otin puuropommia heti kun lähti laskuun, silti ehti hieman kyykkäämään. Laitoin vielä 2u Novorapid startissa ja popsin geelejä ajaessa. Nyt en juuri ekstraa pitkävaikutteista laittanut, kun niin lyhyt kisa.






Yhteenveto

Kiva et kisat kulkee jo sillai, et ei tarvii murehtia selviämisestä, vaan voi kirota omia teknisiä hölmöyksiä ja siltikin saada kohtuullisen sijoituksen. Kisoissa on hauska huomata NP ero. Vaikka kortteli oli vain tunnin ja jatkuvaa kiihdyttelyä, niin NP ei lainkaan korkeampi. Näihin laskuihin voi palata myöhemmin tarkemmin, mutta NP laskee 30s keskiarvoa ja 5s kirit ei näy siinä. Eli kaikkea fysiologista rasitusta se ei huomio. Toisaalta NP korostuu, juuri näissä 30s kovissa kireissä, joita tulee Hirvensalossa.


Vaimon ottamia kuvia, saa käyttää vapaasti. Lisään illasta vielä pari, tossa ei taida olla ihan kaikki.


PS. 

Perheen kanssa ravintolassa käyminen on kivaa 💩. Maksaa maltaita, kun kaikille ottaa ruokaa ja jälkkäriä. Lapset ei juuri syö ruokaansa. Ravaavat vessassa jokainen pissalla ja kakalla vuorollaan, eikä vahingossakaan molempia kerralla. Sit se ruuan odottelu yms. Ja pöytä täynnä laseja, aterimia ja muuta kivaa sörkittävää. Ravintola oli kyllä hyvä ja hieno. Mut Hese voittaa 100-0 käytännöllisyyden vuoksi. Ehkä sitä vaan on silti lasten kanssa näitäkin juttuja harjoiteltava. 🤷‍♂️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi