torstai 2. syyskuuta 2021

Elokuu!

Monta hyvää ja huonoa asiaa. Kerrankin alkoi säät olla jo ulkopyöräilyä vastaan ja sisätreenikausikin tuli avattua puoliksi. Suurin osa trainerilenkeistä meni ilman zwiftiä terassilla, mutta ajoa sekin. Kisat jatkuivat. Tähän elokuun katsaukseen mahtui kisoista vain Kankaanpään syysetapit, jotka oli varsin onnistunut setti. Kaikki startit olivat siellä hyviä. Treenien puolesta aika vähän aktiivista treenaamista, suurin osa ajelua. Hieman kisoista palautumista ja sateen pitelyä. Alkukuusta ISM kisojen jälkeen lapset myös hieman oli flunssaisia ja itselläkin lievää puolikuntoisuutta, niin suosiolla kevensin treenejä.



Elokuu 1.-31.8. = 60h, 1820km, 2900Tss


Tytär otti hyvän kuvan puhelimella Kankaanpäässä. Yritin hymyillä 😬



Hieman laiskanpuoleinen kuukausi, mutta ei huano.


Useampi PR teho mahtui kuukauteen. En tiedä millä perusteella Intervals noita merkkejä laittaa, mutta 105min teho oli ennätys, samoin 1,5min tietämille tuli ton lisäksi. Kerrankin tuli PR tehoja kisoissa. Yleensä kaikki ne tulee treeneissä. Lyhyemmät ennätykset sit Strava KOM metsästelystä. Tänä vuonna lähes koko CP käyrä mennyt uusiksi. Tota kisassa tullutta 5s ennätystä taisi myös täydentää 15s ennätys samassa. Edeltävästi treenimielessä tehdyssä kiritreenissä oli kyllä ennätystehoja siis treenitasolla. Eli jotain jalkoihin lienee tarttunut.

Nyt oli kisoista hyvää fiilistä. ISM kisat oli nappisuoritus ja Kankaanpäässä meni hyvin. Kisojen ulkopuolella nyt ei ihmeitä treenillisesti tapahtunutkaan. Vettä satoi paljon, viileää keliä riitti. 

Verensokerimittarin kanssa tappelua riittävästi. Palasin Libre1+MiaoMiao2 käyttöön. Eli jatkuvasti bt lähetin iholla. Fillariin saan tämän avulla tosiaan kellon näyttämään verensokeria.

Huom Bubble mini + libre2 + Watlaa kello toimii uusiempien päivitysten myötä

Isompi ja klohmompi kuin bubble tai bubble mini, mut halvempi.


Ilman jatkuvaa mittausta tämäkään ei olisi onnistunut. Hieman uhkarohkea keikkuminen onnistuu, kun jatkuva verensokeri on tiedossa.


Harjoitukset

Treenien puolesta uusi korttelitreeni on yllättävän kiva. Toimii sisällä ja ulkona.

Strava. 5s kiri ja 30s taukoa. 20 toistoa ja kaks kertaa setti.



Toinen jossain määrin onnistunut treeni oli 300w 1:45min, eli kylläkään 2h, mutta ihan kelvollisesti kuitenkin, etenkin matalat verensokerit huomioon ottaen. 

Huonoja treenejä en alkanut luetteloimaan. Kevyttä pk:ta ja hieman vajaata FTP yms ajelua yksittäinen lenkki. Ei varsinaisesti huonoja, ei hyviäkään.


Muut

Pyöräilyn ulkopuolelta sain grillikatoksen valmiiksi. Lisäksi pitkästä aikaa sain pukea puvun, kun juhlittiin kaverin väitöskirjaa 🎩.  Tämän vuoksi Velotour jäikin väliin. Ajattelinkin jatkossa kirjoittaa vanhasta harrastuksestani tarkemmin. Vaatetuspuoli jäänyt pahasti perhe-elämän ja fillaroinnin jalkoihin. Lisäksi aivan poikkeuksellisesti päästiin vaimon kanssa ravintolaan syömään parikin kertaa ja fillaroimaan kahdestaan.

Vanha puku onneksi mahtuu ja kelpaa vielä.

Olen loppujen lopuksi varsin tyytyväinen katoksen ulkonäköön, hieman tehdessä pelotti, et mitä siitä tulee.


Trainerihuone tuli siivottua. Olikin kesän aikana kertynyt melkoinen kerros sontaa lattioille. Nyt kelpaa hengittää huoneessa. Samalla järjestelyä yms. Tyylikkäästi eka lenkki menikin aivan pipariks. En löytäny ant+ anturia tietokoneeseen. (Kerrankin ei voi syyttää lapsia vaan löytyi pyyhekasasta ihan omilta jäljiltä.) Parempi televisioista ei toiminut, ei vain suostunut käynnistymään. Uusiks menee, enää vaan ei saa mistään 32" telkkareita. Täytynee ostaa 42". Ei ne sen kalliimpia ole, mutta tilan puolesta vähä hankala. Sit lopulta hain sisältä iPädin, että saan zwiftin pyörimään. No Pädistä oli akku aivan vähissä, ei muuta kuin sit laturin johtoa hakemaan, kun sekin oli kesän aikana hukkaantunut. Lataus ei riittänyt täyttämään akkua, vaan silti tyhjeni. Ja puhelimestakin oli akku vähenemään päin. Näiden lisäksi viimeiseksi pisaraksi Zwift oli tauolla enkä saanut koneella maksettua Zwiftiä kesätauon lopettamiseksi, joten ajo loppui "kokeilujaksoon". Tästä on hyvä jatkaa.


Vaimo sai ompelukoneen. En ois halunnutkaan uusi Zippejä 😅. Jokaiselle kuitenkin jotain. Nyt kelpaa ommella. Mullakin on mahikset saada mittatilauskamaa. Pohdin jo numerotaskua ja pientä runkolaukkua keskiön päälle satulalaukun sijasta. Ehkä pieni tankolaukku GG lenkkejä varten. Katotaan mitä talvi tuo tullessaan. 

On tehokas, hieno ja nopee. 







Syksy tulee! Talvi/syyskengät kävi suutarissa. Nyt taas vanhat velcrot toimii ja talvikengät varsi parsittu kasaan.



Oon melkein ylpee tästä katoksesta. Rocker platen reunoilla oli valmiiks reikiä, niin pujottelin niihin keppejä. Nyt tukeutuu pinoon, eikä tipahda tuulessa.

Hyvää fiilistä lenkistä keskellä sateita. Ei osunu kohdalle. Ei kovin montaa arkilenkkiä tullut pihalla.

Viiniköynnökset lähteny kasvuun. Toivotaan, että satoa tulis ens kesänä

Poitsun kanssa käytiin oikein lenkillä treenaamassa Kankaanpään lasten kisaan

Kerankin vaihdoin GG fillarin jarrupalat ennen kuin pelkkää jarrukenkää tarjolla. Maantiepyörän takajarru on myös aivan lopussa. Varapalat on jo odottamassa.





Toisessa paikassa kysyttiin, miten täytän pehmopullon puuropommilla. Tässä avain. Eli suppilolla, mutta Prismassa sopivin oli kahvisuodatin, jonka reikää porasin hieman isommaksi. Toimii erinomaisesti.




Kuukausittainen ruokakattaus. Perunaa nyt tarjolla keskimääräistä enemmän, kun oman maan potut herkullisia. 


Mokkapalojen leipominen taitaa lapsilla olla tavoitteena lähinnä taikinan takia. 🤷🏻‍♂️



Kausi lähenee kisojen ja treenien puolesta loppuaan. Nyt enää muutamia treenejä ihan fiiliksen mukaan, jotain tekemättä jääneitä lähinnä. Ei mitään pidempiä vetoja. Kaksi seuraavaa viikonloppua kisoja. Sitten alkaa ylimenokausi. Katsotaan kokeilisiko sulista pitkästä aikaa muutaman kerran. Kroppahan siinä kipeytyy, mutta voisi tuoda tärkeää liikkuvuutta ja voimaa rintarangan ja yläkropan seutuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi