perjantai 18. helmikuuta 2022

Kevään -22 kisat

Alkaa talvi kääntyä kevääseen ja kisakalenteria on jo täydennelty. Nyt ei voi valittaa, ettei kisat oo etukäteen ilmoitettu, kun rajoitukset muuttunu viikon välein. Toivotaan et kesä menee ilman esteitä. Edelleen ajatuksena on ajaa 2 kisaa kuussa. Nyt ei ole kisoissa juuri valinnan varaakaan, ainakaan vielä. Eikä enää kisoissa erillisiä liiton puolesta painotettuja kisoja.


Lattomeri on tylsä kisa, tylsällä radalla, tylsässä säässä. Mutta ei se vie pois hohtoa ekalta kisalta. Ja kisa se silti on ja kovaks saa tehtyä ajamalla. Eikä kaikki reitit saa olla mitään ylämäkivoittoisia tai kortteleitakaan. Rehellinen tasamaa antaa kirimiehillekin omansa ja joukkueille erilaiset vaatimukset. Ja aina voi toivoa sivaria peltoaukeille. Suurin toive on kuitenkin, ettei olisi loskaa ja toisaalta katupölyt lakaistu.



Lattiksen jälkeen sitten vuorossa perinteikkäämpää TS korttelia. Hyvin simppeli kortteli, ei ne lisäristeykset rataa paranna. Mahtava kaupunkirata ja kannustajia paljon. Pientä lisävaikeutta nykyisin, kun Aurasillan lopussa liikennevalot ja Kirkkosillalla mennään pyörätietä pitkin. Molemmat risteykset silti vauhdilla ajettavissa.
Simon muistoajo oli vielä 10v sitten koko Hirvensalon kierros, nykyinen lyhyempi rata on kyllä raskaampi ja varmasti ainoa mahdollinen tapa järjestää kisa. Sekin reitti on teknisesti hyvin helppo eikä jarrut juuri kulu. Turun kisat myös itselle ”kotikisat” eli matka-aika olematon ja tuttuja katsomossa.

Sitten tuleekin tauko numero 1. Joinain vuosina tässä on ollut Tawast 3d kisa. Toukokuun lopulla tutulla paikalla Rosendahl GP. Mäkeä tässäkin tarjolla ja lyhyt rata / kisa. Eli vielä mitään pitkiä kestävyyskoitoksia.

Kesäkuun alku on myöskin tyhjillään. Nyt ei ajeta Porvoon ajoja kun SM kisat ajetaan siellä kuun lopussa. Tässä on ollu myös Satakunnan ajot ja Hyrylän ajot. Joku kisa siihen kuitenkin mahtuu ennen SM kisoja. 


Juhannuksena Ahveniston ajattelin ajaa, jos vain saan vapaaksi töistä. Se olisi seuran kotikisa, hieno suljettu rata ja raateleva reitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi