perjantai 4. helmikuuta 2022

Tammikuu 2022

Taas kuukausi takana. Lopultakin tuli lunta ja vielä reilusti. Muuten jäätä, plussakeliä yms riittäny. Ulkona ei viikonloppulenkkejä juuri päässy ajamaan, mutta sisällä oon onneks jaksanu ajaa. Salossa vain tykkiladut olleet käytössä, onneks en oo hiihtäjä. Zwift kisat vähä unohtunu. Nyt oli kyl ajatuksena valita joku kisa, jossa olis jonkinlaista nousua, ehkä 5min Petit kom tai Volcano kom. Tekis hyvää saada vähä kierroksia koneeseen. Tammikuu oli treenien puolesta vähä sekalainen. Oli Vo2max treenejä, kirejä, kynnystä ja SST. Muutama kevyt pk lenkki myöskin. Nyt lisäsin niihin yksittäisen lyhyen kirin. Taas hyvä putki treenienpäivien suhteen kun tuli 26pv putkeen urheilua. Pitkästä aikaa Vo2max treenit meni ilman mitään miinuksia. Paino vähän hinannut paikoillaan, jatkuvasti yöllä joutunut syömään mataliin sokereihin ekstraa ja kun vähentänyt pitkävaikutteista, niin sitten verensokerit koholla. Muutenkin seilanneet. Nyt otin juuri taas ylipitkävaikutteisen Tresiba insuliinin käyttöön. Se on tasaisempi ja "parempi", mutta vähemmän säädettävissä kuin Levemir. 


Data


Tammikuu 2022: 63h 42min, 1761km, 2985Tss


Tunteja tuli taas tasaisesti. Yksi viikko jäi hieman vähemmälle, kun koko perhe oli enemmän tai vähemmän flunssassa. Ensimmäistä kertaa 7 vuoteen taisin olla itse pois töistä. Räkätautia vain, ei edes kuumetta, eli normaaliin aikaan olisin kyllä töihin mennyt... Ajoin kuitenkin pk lenkkeinä treenit, vointi oli ihan ok. Lumitöitä tuli lopultakin. Yhtenä viikonloppuna nyt merkkasin niitä, kun jouduin tekemään moneen kertaan ja raskaasti. Silloin koin, että hyvä merkata ihan kropan rasituksen seurantaan. TSS pisteet ja fiilis muuten eroais kovin.

Ihan yhden kokonaisen tiilen kävin poimimassa pyörätielenkin pienellä poikkeamalla. Oli kyl metsäautotie melkoisessa umpihangessa, mut onneks lunta ei ollu silloin erityisen paljoa.


Punaisella merkattu tammikuu. Oranssilla tähdellä laitoin Uber Pretzelin. Sen pisteiden kannattamana seuraava viikko meni vihreällä.




Treenipoimintoja:


Kaksi vaihtoehtoa kiritreenistä. Simulaationa ajettu Tulivuoren kierros on kivempi, mutta toisaalta ERG ohjattu on stressittömämpi. ERG ohjaus vaatii todella tarkan wattitoiveen, joten mieluummin vähän nafti kuin liikaa. Muuten hitsaa kammet kiinni.




Parin viikonlopun pidemmät lenkit. Simulaationa enimmäkseen ajettu. Mäet hieman kovempaa. Uber pretzelissä jouduin heti alussa pitämään 10min tauon, kun autotallin ovi hajos. (kts alempana)




Tässä taas Vo2max vedot. Rose ei ole maailman rankin vetojen puolesta. Mutta varsinaisella treenillä on 1,5h mittaa. Eli rasitus kertyy. Vikat 2min vedot pitäis olla helppoja, mutta jalat aika kankeat jo taukojen jäljiltä. Muutenkin palautukset sen verran pitkiä, että syke ei ehdi nousemaan älyttömästi eikä toisaalta W'bal myöskään ehdi tippumaan. HIIT40 treeni sujui myös hyvin. Sama maksimisyke molemmissa ja sisätreeniin toi on ihan kelvollinen mulle. Ehkä kehitystä, kun aiemmin ei ole ~samalla sisäFTP arvolla tainnu oikein mennä läpi.



Fillarointijutut


Vaihdoin kuluneen GG pyörän ketjun. Oli venähtäny. Sen lisäksi sivuttaisjoustoa tullu aika paljon lisää. Molemmat ketjut tässä tarkasti suorassa. Nyt jouduin ottamaan Sramin PC1110 halpisketjuja, katotaan mitä kestää. Halpoja olivat eikä muita tarjolla sillä hetkellä.


Kevättä varten tein vaijeri inventaariota. Kisafillariin tarvitaan yksi vaihdevaijeri, muuten kaikki löytyi. GG pyöräänkin vaihtokamat valmiina.


Traineri alkoi pitämään ikävää meteliä. Melkoinen määrä kumipölyä löytyi joka välistä, kaikissa rullissa, hihnassa ja koneistossa oli ilmeisesti hihnasta irronnutta pölyä. Laakereiden rasvoja tarkistaessa hieman kolhin yhtä tiivistettä, niin ostin varalle uudet laakerit. Löytyi suoraan Puuilosta.




Muut jutut

Pitkästä aikaa tuli kahvia jauhettua ja mutteripannulla leikittyä. Suodatinkahvi on helpompaa ja sitä saa enemmän kerralla. Espressokone olis kyl hieno...




Kun lapset oli kipeenä, niin autotallilla ehtii puuhailee. Tytön kanssa askarreltiin harjoituskello. Sängynpäädyn eka versio lopultakin, reunalistat vielä väärää väriä ja muutenkin pientä pohdittavaa. Kiukaan joku anturi oli hajonnu ja sain sen fiksattua. Sit toi autotallin oven sähkönostin hajos. Moottorista akseli poikki. Ei muuta kuin kaikki uusiks. Onneks uuden laitto oli suht helppo, kun samat mitat yms.




Ruokakatsausta jälleen. Järjestyksessä: Ohrapuuroa pitkästä aikaa uunissa. Nuudeleita ja AirFryerillä tehtyä kanaa. Sitten uunijuurekset ja kanaa. Savustettua kalaa. Mun ehdoton lemppari kanaviillokki (näyttää ällölle, mut maistuu hyvälle). Lasagne ja makaronilaatikko kerralla. Hamppari ja jauhelihalehtipihvi. Iltasalaatti+munakas ja vikana kalakeittoa.



Jatkossa

Helmikuussa testataaan Alpe du Zwiftiä. Jatketaan progressiivia treenejä. Taitaa tulla taas lasten kanssa hiihtoa ja luistelua. Saa nähdä koska pääsee ulkolenkeille, aina viikonlopuiks luvassa lunta tai kovaa pakkasta. Toivotaan että "vaimolle" Kiinasta tilatut sähkösukat tulis. Nyt en ole valtavasti ehtinyt kirjoittelemaan, mutta edes kerran viikossa kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi