sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Waasa watt warriors meetup -kisa

Reittinä oli Watopian hieman uudempia reittejä Ocean Lava Cliffside Loop. Reitti on 19km ja hyvin tasainen poislukien 2,5 minuutin jyrkkä nousu puolivälissä reittiä. Tämä ei ollut virallinen Zwiftin järjestämä kisa, vaan meetup pohjalta tehty hieman epävirallisempi. Juuri tullut clubi toiminta ehkä mahdollistaa näiden järjestämisen jatkossa vielä kevyemmin. Nyt piti etukäteen ilmoittautua jne. 


Instasta löytyy ”hyvä” video ekasta noususta. Vaimo kävi ottaa videoo 😍


Kisan kulku ja data

Kisassa oli suomalaisittain elite ja kat2 startit. Meetupin takia startti tehtiin neutraalina eli ensin elite lähti ja ajoi hyvin rauhassa 2min, kunnes kisa aloitettiin. Kat2 lähti 2min myöhemmin samalla tavoin liikenteeseen. Startti toimi yllättävän hyvin ja lähes pakollinen kun osallistujat hieman siroteltuna tien varrelle lähdössä. 

Tasaista hillittyä. Iham maksimia ei tullut. W’bal hieman valehtelee, kun sisäFTP 325w ei ole fysiologinen maksimi, niin pakkaselle sen tässä voisi saada.



Lähtö oli tuttu kiihdytys 1min@400w ja sitten ajelua 10min@295w mäen pohjalle. Ensimmäiseen nousuun ajoin hieman liian kovaa ja kaikki tippui. Onneksi rakojakin tuli ja odottelin kiltisti porukkaa.

Eka mäki: 1min50s@459w(6,5wkg) syke nous 176 lukemaan ja W’bal 8.6kJ

Alamäki ja tasamaa ajeltiin aika odotellen. 24min@271w. Teppo teki jonkun soolohatkan ja keskeytti ennen ylämäkeä. Ois vaan malttanu odotella vartin… Toisen mäen nousin hieman hillitymmin ja tasaisemmin, että porukan saisi paloiteltua paremmin.
Toka mäki: 1min44s@458w(aika tarkka toisto 😌), syke nous 175 ja W’bal 6,7kJ

Mäen päällä jatkoin vetoa 3min@351w, että eroa saataisiin seuraaviin. Jatkoin siis yli kynnyksen puskemista ja jaloissa kyllä tuntui ihan jonkin verran. Ero kasvoi 15s ja sitten lopetin vedon ja siirryttiin enemmän tasavauhtiin. Zwiftissä vuoroveto on hyvin hankalaa ja kaikkien ajaessa tasateholla vauhti ei ole optimaalista, mutta niin se vaan menee. Hieman yllätyin kun saman kokoinen peräporukka ajoi meidät kiinni juuri ennen keskustaa. Pidetiin kuitenkin kohtuullista vauhtia. Takaa-ajajilla on aina hieman suurempi motivaatio ajaa kovaa ja etenkin kun kärkiporukka näkyy edessä. 
Mäen ja maalin välinen pätkä 12min@282w. 

Loppukiriin sain valitettavasti höyhenen. Tehot ensin nostin 20s@377w ja kiri 16s@712w (Ei tarvinne enää ihmetellä mun kiritreenien toteutuksen perusteita…)

Koko kisan data 56min@298w NP315w




Lopputulos

Sijoituksesta ei tarkkaa tietoa. Ehkä neljäs. Inforuutu näytti kakkosta, mutta se nyt ei pitänyt paikkaansa.
Ei niin paikkaansa pitävät tulokset. Mut osallistujien nimiä näkyy tossa.


Kisassa en ollut discordissa, sitä ei mainostettu missään. Meillä oli onneksi Antin kanssa hyvä whatsapp puhelu kisan ajan ja hän päräyttikin mainion loppukirin. Ei se auta että saa muut köysiin mäessä, kun lopussa menevät ohi, jos eivät tippuneet.

Hyvä kisa, mukava rata. Lämmittelyä ajoin 90min ja jäähdyttelyä myös 90min. Yhteensä siis karvan vajaa 4h ilta siis netissä. Seurataktiikkaa yms ei juuri pääse näissä toteuttaa, kun vähän kuskeja ja muutenkin jokainen on oman onnensa varassa zwiftissä.

Zwift kisaaminen on kuin laboratoriossa ajaisi. Hyvin tasaista ja hallittua suorittamista. Tehonvaihtelut olematonta. Mutta kovaa joutuu ajamaan ja järjestykseen kuskit saadaan näinkin. 

Quadrantti Analyysissä näkee, kuinka pienelle alueelle rasitus kohdistuu.



Sokerit

Sokerit oli hyvät. Nyt varauduin Alpe sokeri-epäonnistumisen vuoksi pistämään insuliinia ennen starttia, mutta ei tarvinnut. Puuropommia hieman nappasin, mutta muuten vesilinjalla varsinainen kisa. 


Olisin toivonut hieman syömistä kisan aikana, mut sokerit lievässä nousussa, niin en viittiny. Olin kuitenkin syöny edeltävästi ihan om



Hiki tuli. Lopun jäähdyttely pisti jo vähä vakavaks










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi