maanantai 28. helmikuuta 2022

Helmikuu -22

Helmikuu on vähän lyhyempi kuin muut kuukaudet, onneks! Säät ei vieläkään helliny talvipyöräilijää. Lunta tuli paljo, plussakelejä oli vielä enemmän. Ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen (/ikinä) jouduin jättämään työmatkankin kesken ja oikaisemaan häntä koipien välissä töihin todistuksia rustaamaan. Pyörätiet oli aurattu loskasta illalla ja yöllä tiet oli jäätyneet ihanalle 3cm uralle, joka vei kuin pässiä narussa. Siinä ei voinut ajaa edes hiljaa, peilijäälläkin on hyvä ajaa, mutta urissa ei onnistu kapeilla renkailla. Sama kelju keli olisi jatkunu vielä seuraavan viikon, mutta olinkin lasten kanssa kotona hiihtolomalla. Silloin tulikin sitten ajettua työmatkat aamulla zwiftissä.

Data


1.2.-28.2.2022: 68h 26min, 1865km, 3147Tss



Verrattuna viime vuoteen tuntea on tullut enemmän, vaikka ei tarkoitus. Varsinaiset treeniosiot saman mittaisia ja työmatkasta samat pisteet (ilman tehoa), niin Tss pisteet eivät nousseet samassa tahdissa kuitenkaan. En kokisi löysäilleeni kuitenkaan.

Jälkikäteen huomasin/tajusin. Viime vuonna sisäFTP oli 320 ja nyt 325. Eli tämä selittää osan puuttuvasta erosta. Tss pisteiden huono puoli tulee juuri tässä esille, että rasituksen lisääntyminen ei näy 🤷🏻‍♂️. Treenit siis hieman kovempia ja perusajostakin vähemmän pisteitä. 


Yli 3,5h lenkkejä tullu ajettua tänä vuonna 8 ja viime vuonna 4. Niistä toi ero enimmäkseen taitaa kertyä. Toki Ti/To treenit ehkä 10-15min pidempiä ja voi työmatkassakin yksittäinen minuutti tulla. Mutta lähinnä siis viikonlopun "pitkis" on pidentyny hieman.

Työmatkakuva. Toi kypärähuppu on ihan ehdoton. 




Treenit

Hyvät

Über Pretzel
Viikonlopun lenkkeinä pidempiä zwift ajeluja simulaationa. Mäkisillä reiteillä saa keskinopeudet pidettyä kurissa. Tästä olen erityisen ylpeä, kun tuli 0s@0w ja 0min@<150w eli tasainen jurnutus läpi reitin, ei edes pissataukoa. Ei ollut mikään maksimaalinen, vaan pk1 tasaisella ja aerobisen kynnyksen tuntumassa isommat mäet, pienissä vähemmän nostoa. Syke ei noussut suhteessa tehoon ekan ja vikan mäen välissä.




HIIT60
 Eli minuutti kovaa ja minuutti suht kevyesti. Ei varsinaisesti kynnystreeni, eikä Vo2. Enemmän lihasvoimaa ja toistojen sietoa.




Keskinkertaiset treenit

Vähä erilaista. Lasten kanssa käytiin hiihtää ja koitin hiihtää kovempaa yhden kierroksen. Eihän siitä mitään tullu. Syväkyykyssä räpiköintiä kun tekniikka ei riitä. Liian vaihteleva ja mutkitteleva kapea latu esti helpon vauhdin pidon. Mun käsivoimat ei riitä vassuun pienissä mäissä. Mut tulipahan kokeiltua.




Huonot treenit


Alpe du Zwift. Tämä oli epäonnistuminen. Sokerit koholla reilusti, eikä energiaa aikoihin tullut otettua. Se oli osatekijä. Alussa ajattelin ajaa karvan alle 330w tehoilla. Se saattoi olla myös hieman liikaa. Sitten kevensin ja silti hyydyin. Lopussa loppukiri. Silti tehot oli pari wattia enemmän kuin viime vuonna. Täytynee ottaa uusiks vielä paremmalla insuliini/energiayhdistelmällä.





Muut jutut



Takavalot aina kuluu ja tipahtelee. Nyt ostin Puuilosta kerralla kaks. Paras hinta-laatu suhde. Takavaihtajalle täyspitkä vaijerinkuori tuli vaihdettua, oli vanha jo hapertunut hieman.Täyspitkä vaijerinkuori on ainoa vaihtoehto GG fillariin. Ja vaimon SÄHKÖSUKAT. Tosin pakkasta ei oo ollu, et sais testaa kunnolla.




Talvi tehny tehtävänsä. Puut huvenneet ja vähiin käy. Mut takka lämpiää.




Hiihtoloman touhuja. Vaikka kuinka rakentais autorataa tai junarataa, niin lapset haluais vaan kerätä kaiken roinan ja pitää kirppistä. Huojuva torni on hauska peli. Grilli toimii talvellakin. Jumppatuokiot jatkuu. Suksien voitelu tullu tutuks ja lumitöitä saanu tehdä. Lapset ollu myös kipeänä vähän väliä.




Ruokakatsausta jälleen. Kikhernekastike lasten spagetti+jauhelihayhdistelmälle. Uunissa haudutettu kanapata. Kasvispihvien kokeilua. Pitsapohjia uuniin menossa. Air-Fryerillä paistettua kanaa ja riisiä. Perunaa jauheliha+nakkikastikkeen kanssa. CrockPotissa haudutettua lihakeittoa. Lasagnea. Jälleen yksi versio lasten jauheliha+makaronista, nyt tomaatti-papukastike.





Jatkossa


Maaliskuu on henkisesti pahin kaikista. Tekis mieli jo ulos, mutta takatalvea puskee aina. Treenit myöskin käytännössä täysin sisällä, mutta toivon että edes viikonloppuajelut onnistuis pikkuhiljaa ulkona. Leiri lähestyy myöskin. Viimeinen kokonainen kuukausi ilman kisoja. Katsotaan mitä kypärän teippauksista tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi