Aina välillä haaveilen uudesta fillarista. Nykyinen on jo 6v vanha ja vähintäänkin huolella "sisäänajettu". Sinällään fillarin rungossa ei ole juuri mitään kuluvaa. Osasarjojen varsinainen mekaniikkakin suhteellisen kestävää. Laakerit ei juuri hajoa, jos vain putsaa ja rasvaa silloin tällöin. Kulutusosat taas vaihtuu ja huolletaan kuitenkin jatkuvasti. Satula väsyy yleensä muutamassa vuodessa. Sitäkään ei tosin huomaa ennen kuin vaihtaa uuteen.
perjantai 29. huhtikuuta 2022
sunnuntai 24. huhtikuuta 2022
SK-muistoajo 2022 #14
lauantai 23. huhtikuuta 2022
TS-kortteli 2022 #DNF/OVL/13
TS korttelit on ajettu lähes samalla radalla jo hyvin monta kymmentä vuotta. Ei paljon esittelyjä kaipaa. Tänä(kään) vuonna ei kuulunut maantiekappiin. Itselleni tällä kisalla on huomattavan iso tunnearvo. Lähimpänä kotikisaa, pitkät perinteet ja reittiprofiili tekevät siitä erityisen. Tämä on siis hyvin perinteinen tasainen kortteli ja poikkeuksellisen paljon katsojia. En edes tykkää kortteleista, mutta tässä on sitä jotain.
perjantai 22. huhtikuuta 2022
Leirin hyöty / jälkifiilikset
maanantai 18. huhtikuuta 2022
Lattomeriajo -22
torstai 14. huhtikuuta 2022
Kypärän teippaus
Harvoista kypäristä löytyy sateenkaaren värejä. Lähinnä valkoinen, musta, punainen ja näiden yhdistelmiä. Kypärä on yleisölle näkyvin asia kisassa. Suomen kisoissa pääjoukossa on vihreän sävyisissä vaatteissa monta joukkuetta. Ja monilla näistä kuskeista on vielä valkoinen kypärä. Etenkin saman seuran sisällä samoissa vaatteissa, ajolaseissa ja fillarissa ajavia kuskeja voi olla haastava erottaa. Jumbo-Vismalla oli hienosti kypärässä nimi. Nyt kun heillä kypärät vaihtui uudempiin, niin kuskin nimi muuttui harmittavan pieneksi.
maanantai 11. huhtikuuta 2022
Garmin vs Wahoo
Fillariin mulla on ollut Wahoo Elemnt Bolt monta vuotta. Ostin heti kun tuli markkinoille.
Nyt sit verensokereiden vuoksi ostin elämän helpotukseksi Garmin Edge 530 mittarin.
perjantai 8. huhtikuuta 2022
Lenkkieväät tarkasteluun
Aika ajoin on hyvä muistuttaa syömään (ja juomaan) ajaessa. Jos ei lenkillä haluaisi syödä, niin edes sen verran, että pystyy sitten kisoissa tankkaamaan huomattavasti. Lisäenergian tarve ajaessa riippuu eniten rasituksen määrästä. Etenkin siis kovan rasituksen määrästä. Rasvan käyttö energian lähteenä romahtaa aerobisen kynnyksen jälkeen. Rasvavarastot on rajattomat, mutta glykogeeni loppuu nopeasti. Mitä kevyemmällä prosentuaalisella teholla (aerobiseen kynnykseen verrattuna) ajetaan, niin sitä vähemmän glukoosia käytetään suhteellisesti ja glykogeenivarantoja voidaan jopa täydentää. Mutta jos riuhdotaan täysiä, niin glykogeenivarannot hupenee, ellei niitä täydennä jatkuvasti.