maanantai 4. huhtikuuta 2022

Maaliskuu -22

Helmikuu vaihtui maaliskuuhun ja kova into oli maantielle. Kaikki näytti jopa varsin hyvältä. Kunnes sitten ei. Yöpakkaset tuli ja sulaminen pysähtyi lähes täysin kuun alun tilanteeseen. Nyt maaliskuun lopussa vielä pakkaset kiristyi ja päivisin satoi lunta. Eli maaliskuun lopussa tilanne oli lähes huonompi kuin maaliskuun alussa. Onneksi leiriviikko onnistui inhimillisessä säässä. Kuitenkin kun vertasi kahden edellisen vuoden leireihin, niin kyllähän sitä eroa kuitenkin oli melkoisesti.


1.3.-31.3.2022: 79h, 2285km, 58459kJ



Pitkähköt viikonloppulenkit jatkuneet. Lähes joka viikonloppu syksystä lähtien oon saanu ajettua yhtämittaisen yli 3,5h kestäneen lenkin. Tiilien keräilystä lähti. Niitä ei tosin enää voinu kerätä, kun hiekkatiet hirveessä kunnossa. Muutaman helpon koitin hakea, mut enemmän pahaa mieltä tuli. Mutta pitkät lenkit aika välttämättömiä, jos haluaa ajaa pitkään kovaa. Lajiyhdistelmät ja kävelyt yms voi antaa pitkän rasituksen, mutta ei ne oo pitkiä fillarilenkkejä silti.

Sinisellä viivalla vanha CTL taso, lopussa ”uusi” sininen viiva, jota pyritään pitää.



Pihalla jäätä on saanu hakata. Ongelmana ollu pihakaivo. Katotaan sulaisko juhannukseks. Laitoin kyl sulanapitokaapelin, mut ei se 2m pätkä koko 15m matkaa kai sulata… Takapihan lumikasaa ei oo vielä pääsy tosissaan heittelee.

Nyt viikko leirin jälkeen huomaa, että jalat ei palaudu lenkeistä kovin hyvin, mutta muuten kyllä selviää. 

Hyvin menneitä treenejä:

Alpe du Zwift uusintana
Kadenssikäyrältä näkee jaloittelupätkät. Muuten tasaista viivaa.


Nyt nousi sykkeet ja tehot pysyi suht tasaisena. Varauduin enemmän kisamaisesti, eli pistin insuliinia ja otin geelin. En kevennelly etukäteen.


Koko leiri 
Siitä erityisesti lauantain pitkä lenkki. Ihan hirveässä myrskyssä ajettu 6h lenkki. Reilun 2 tunnin jälkeen ajoin yksin. AP 243 ja NP 257w eli melkoista jyystöä. Ei tehnyt edes erityisen pahaa. Ainoastaan lopussa alkoi takavaihtaja yms jäätymään.
Punaisella yliviivattu yhteislenkkiosia, hyvin näkyy käyrän tasoittuminen tämän jälkeen. Tuuli ehkä hieman enemmän pohjoisesta kuin piirtämäni nuoli. Lopussa oli vielä paukkuja ja yhtä segua ajoin sivuvastaiseen, kun ajattelin, että siihen loppuu vastatuuli. Mutta sitähän jatkui vielä.




Kortteli, SSTx
Treenit muutenkin onnistuivat varsin hyvin. Tosin nyt ei ollutkaan O/U eikä vo2max treenejä. 

SSTx on pikkuhiljaa hivuttava treeni. Jos lepovaihe yhtään liian kova, niin sykkeet karkaa. Samoin jos liian kevyt, niin liian pyörittelyä.



Korttelitreeni, näyttää käyränä hienolle. Kiri on niin lyhyt ettei tunnu edes raskaalle, mut ”yllättäen” alkaa kyl painaa loppua kohti.


Muut


Vaijerit ja tankoteippi oli tarkoitus vaihtaa vasta kun huonot säät ohi. Mutta nyt ei edes kurakeliä näy, niinpä ennen kisoja vanhat roskiin.


Muutama takaratas alkoi olla kuluneita GG-pyörässä, ketjut rutisi jne. Olivat käytännössä samat kuin vanhan maantiepakan isoimmat (lähes käyttämättömät) lehdet. Pientä prikkakikkailua ja toimii hyvin. Säästöä satanen 🤑.


Tästä tulee varmasti vielä erillinen postauskin jossain välissä. Eli kypärän tuunaus vinyyliteipillä. Ekassa kuvassa myös poikien uudet kypärät.


Viikonloppulenkiltä alkukuusta.


Lopultakin lapset ei räkätaudeissa, niin ollaan käyty uimassa.


Ruokapläjäys:
Vispipuuro, pataleipä, kana+riisi
Pyttipannu, minestrone-keitto, grillaus
Jauhelihakiusaus, lohta, lihapullat



Jatkossa

Ensi kuussa sitten enmmän ulkona. Vo2max ja kiritreenejä kisoihin valmistautumiseksi. Korttelikisaa ja mäkivetoja pitäis myöskin vaivautua tekemään ehkä.

Pyöräilylisenssi pitäisi ostaa. Miks sitäkin pitää lykätä viimeiseen asti? Toivottavasti uudet ajokamat tulis ennen kisoja 🙏🏻. Lattis ja Turun viikonloppu jo häämöttää. Tälle kesälle ei ole mitään piharakennelmiakaan suunnitelmissa, mut perus hoidossakin kyl riittää puuhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi