tiistai 7. tammikuuta 2020

Joulukuun treenit

Joulukuussa treenisuunnitelmana oli :


Eli tosta voi päätellä että nyt tehtiin sitä FTP:tä. Viikolla 50 tosin vaihdoin alkuperäiseen suunnitelmaan nähden O/U treenit nousevan pituuden FTP tason vedoiksi. Aloitin 5min, sitten 7min mittaisia vetoja. Tämän muutoksen tein lennosta, kun totesin, etten ollut tehnyt käytännössä yhtään tasaista FTP vetoa. Kolmannet suunnitellut treenit (joissa olisi ajettu kynnystä) olivatkin pihalla tai zwift kisoissa. Kroppa tottuu nopeasti kynnyksen ajamiseen, etenkin henkisesti, kunhan sitä vain tekee ja edes jossain määrin johdonmukaisesti. Pihalenkit hieman tylsistyneet, kun vettä tullut niin paljon, että maasto on aivan litimärkää. Olen sitten ajellut enemmän hiekkatietä kuin haluaisin. Kunnon polkuajelu olisi kyllä hauskempaa.

Tälle vuodelle tullut yllättävän paljon kilometrejä. Stravassa lukee karvan alle 14000km, mutta siitä puuttuu kevään työmatkat ja jonkin verran pikkuajoa, etenkin joka päivä töistä kotiin 2,5km jne. Eli 15 000 km tullut varmasti, vaikkei se Stravassa luekaan.

Harjoitukset toteutuivat hyvin. Ensimmäisen viikon SST treenit alkavat jo tuntua palauttavilta. Mutta sen viikon kruunasikin sitten KISS 100km Europe kisa. Tämä oli aikamoisen tappava. Kirjoitinkin siitä jo aiemmin Zwift-kisaaminen postauksessa. Seuraavalta viikolla pitikin sitten jättää O/U vedot välistä, mutta päätin tehdä kuitenkin kynnystä. Tämä oli hyvä päätös ja auttoi sietämään pikkuhiljaa sisällä kynnyksen ajamista. Seuraavalla viikolla kevyehkö vetotreeni marginaalisesti yli ftp:n ja sitten jo 10 minuuttiin venytetyt vedot. Joulun pyhinä olin lomalla, mutta vapaat meni juhlavalmisteluissa ja päivystäessä. Perustreenit sain kuitenkin tehtyä. Ja pihalla hyvän mittaiset lenkit.
SST kuun alusta
10min FTP 100% vedot, toista taukoa jouduin hieman venyttämään
O/U 110%90s / 87%180s x4 x2
108km kisa, oli aikamoinen suoritus kovien mäkien takia


Gg pyörä pöllittiin töistä 😠. Siitä pian lisää.

Nyt sit sisätreenejä hetken aikaa 😭. Vähä iisimpi kisa tuli ajettua kuun loppuun.  Lyhyt ja tasainen reitti. Vajaa 30min @ 300w. Ei montaa kisaajaa. Kertaalleen yritin päästä irti 4km ennen loppua, mut ei pysyny. Meni sit (odotetusti) loppukiriin. Mun 30s@713w / 15s@805w riitti voittoon. Eli ei se kuski vaan sopiva kisa 🙄 Insta   /   Strava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi