torstai 10. joulukuuta 2020

Zwiftluola

Sisäpyöräilyyn on mulla onneksi erillinen autotallissa oleva toimisto. Saa saa olla rauhassa ja lämpötilan saa säädettyä miellyttävän viileäksi. Talli on suhteellisen iso, joten happikaan ei lopu heti kesken. Tämän erillisen huoneen ovi on auki varastoon ja sieltä vielä talliin.


Luettelin hieman vuosien mittaan kertyneitä ominaisuuksia







  1. Läppäri. Tämä on muutaman vuoden vanha ja surkea. Olevinaan rauta kohtuullista, mutta hidas kuin mikä. Korvasi kuitenkin vielä vanhemman, josta oli näyttö säpäleinä, mutta muuten toimintakuntoinen. Sisällä on kyllä parempi läppäri, mutta en ole jaksanut sitä raahata talliin, kun tämäkin kelpaa. AppleTV ollut harkinnassa, mutta sitten olisi Bt yhteyden varassa. Tästä koneesta on poistettu kaikki paitsi Windows ja zwift. Mitään tiedostoja tai muita ohjelmistoja ei enää ole.
  2. 32" televisio. Tästä näytöstä tulee leffat ja välillä eurosportin uusintoja. Mitä nyt sit sattuukaan mieli tekemään. Kisatessa en katso mitään, mut muuten on aina lisäviihdykettä. Molempien telkkareiden alla on pienet kiilat nostamassa kulmaa. Telkkari on tarkoituksella alhaalla, ettei tarvii niskaa kurotella. Saisivat olla hieman ylempänä, mutta kokeilin yhtä hyllykerrosta lisää ja se taas tuntui jo hieman liian korkealle.
  3. Uudempi tuuletin Motonetistä. Just sopiva telkkareiden eteen ja saa mukavan ison ja tasaisen ilmavirran. Yllän juuri ja juuri säätämään tehoa polkiessa. Kaukosäädin olis kiva, mut toimii näinkin.
  4. 32" televisio. Paljon halvempi ja isompi kuin tietokoneen irtonäyttö ja lisäksi kaiuttimet. Tämän ostin ihan autotallia varten. En montaa kymmentä euroa köyhtynyt. Tähän olen yhdistänyt läppärin näytön HDMI johdolla eli toimii puhtaasti tietokoneen näyttönä.
  5. 2* pikkutuuletin. Nää on kauko-ohjattavilla pistorasioilla, niin saan aluksi lämmiteltyä ilman tuuletusta, jos tuntuu vilpoiselle. Toinen tuuletin on nyt varaston puolella puhaltamassa ilmaa huoneeseen.
  6. Irtonäppis. Löyty jemmasta, joskus iPädiä varten hankittu. Toimii mainiosti.
  7. Irtohiiri, sama homma. Läppärin ei tarvii olla näiden ansiosta kosketusetäisyydellä
  8. Traineri: Wahoo Kickr Core. Aiemmin oli Tacx vortex, mutta kyllähän suoraveto on parempi. Välissä kävi Elite Direto, mutta se ei tuntunut yhtä hyvälle.
  9. ANT+ lähetin usb-jatkojohdolla maton alle piilotettuna.
  10. Eddy Merckxin juliste oikealla nimmarilla. Eddy oli katsomassa TS kortteleita 2007 ja kisan jälkeen rapaisena pyysin rullattuun julisteen nimmarin. Olin kynät yms ottanu valmiiks.
  11. Ihan itse maalattu muraali. Oli ylimääräisiä maaleja ja ylimääräistä aikaa, niin hieman koristelin seinää
  12. Watopian kartta printattuna. Nyt kyllä alkaa olla jo selkäytimessä.
  13. Lämpömittari ja nykyään myös kosteusmittari kun toin kasvihuoneesta. Lämpö treenien alussa noin 12-14c ja lopussa 18c luokkaa. Kosteus nousee myös melkoisesti. 
  14. Johdot, kaukosäätimet, paristot ja eväät "korissa" 
  15. Rocker Plate. Ei oo täydellinen, mutta käytän ehkä puolet ajasta. Tuo vähä vaihtelua. Nyt laitoin paksumpaa vaneria, kun jäi rempasta yli. Vanha oli liian ohutta ja taipui treinerin alla, eikä niinkään keinunut.
  16. Trainerimatto. Kunnon paksua kumia, toisin kuin tacxin "kankainen" matto. Yllättävän kiva, Ei ime hikeä ja pienen pehmeyden antaa lattialle. Vaimennusta en kaipaa, mutta varmasti sitäkin riittää.
  17. Itse mittojen mukaan tehty hylly. Riittävän kapea ja juuri johtokourun päälle tuleva taso. Jättää lattian vapaaksi ja yksi hylly tilaa vievälle roinalle. Vois maalata valkoiseks...
Bonuksena rautapuolelta unohtui numeroida piiloon jäänyt vanha modeemi. Tämän ansiosta netti pelittää hyvin autotallissa ja Zwift companion appin saa käyttöön, kun kaikki samassa verkossa.
Lisäksi piilossa on vanha AppleTV, josta saa Viaplayn yms näkyviin. Toin sisältä ChromeCastin, kun AppleTV on niin vanha, ettei siinä näkynyt Eurosportplayer eikä Disney+. Chromecast tosin pätkii Ant+ signaalia, mutta eipä se treeneissä juuri haittaa. Kisoja varten pitää vaan muistaa vetästä se pois seinästä.

Kuvassa ei näy, mutta kolmelle fillarille on takaseinällä telineet ja edessä olevan televisiotason taakse mahtuu ylimääräiset kiekot ja käytössä olevia renkaita on nippu sivussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi