perjantai 4. joulukuuta 2020

Marraskuu

Meinas jo unohtua, että joulukuu alkoi. Vaikka lapset innoissaan kalentereista ja tontuista, niin oma aika mennyt tekstien kirjoittamiseen. Sen verran paljon ehtinyt kirjoittelemaan, että tämä meinasi unohtua. Treenit olen ehtinyt hyvinkin ajamaan, siihen kirjoitusvimma ei kuitenkaan ole vaikuttanut.




 



vk 45

Arkena parit Sweet spot treenit Zwiftissä broidin kanssa. Zwift antaa meetupeissa mielenkiintoisia nopeuksia. En tiedä mikä siinä on niin hankalaa. Välillä keskinopeudet on hitaita ja nyt ollut muutaman kerran 45kmh luokkaa ylä- ja alamäessä tehoista riippumatta. Treenit saa kuitenkin tehtyä ja simulaatiokin toimii. Nyt jouduin keventämään hieman molempia treenejä. en tiedä tarkalleen miksi, mutta välillä näitä vaan tulee. Muutama prosentti pois ja RPE mukaan loppupätkä.

Takakiekosta hajos pinna, enkä alkanut vaihtamaan kiekkoja vitutuksen jälkeen. Pihalla ehdin ajaa vajaa 10min (onneks kiekko hajos heti). Tein sit pihahommia useamman tunnin ja hyvää jälkeä tulikin. Illalla ajoin Zwiftissä kevyen 2,5h lenkin, kun seuraavana päivänä oli kuitenkin päivystys tiedossa.  


vk 46

Arkena vedot onnistui suunnitellusti. Kokeiltiin uutta SSTa(ascent) treeniä, eikä se ollu erityisen hyvä, ei päässy jatkoon. Se tuli vaan mieleen, kun puhuttiin edellisellä viikolla ajetusta SSTb(burst) treenistä, et miks ei oo Aata.  



Uudet pinnat kiekkoon ei ollu vielä tullu, niin jouduin ajamaan slikseillä viikonloppulenkin. Ajoin sen sit pk2 tehoilla 4h. Testasin uusia reittejä ja Juvankoski onkin yllättävän hieno paikka ja pitkä historia. Johannislundin läpi tuli myöskin ajettua. Wikipediasta kun lukee, niin on ennenkin osattu tehdä konkurssia konkurssin perään ja aina samat tyypit uudestaan. Kesällä olin unohtanut käydä tällä kulmalla Saloa, niin halusin saada Heatmap kartastani tasapainoisemman. Hyvä syy käydä uusilla mestoilla 🙂. Hiekkatietä lenkistä oli reilusti yli puolet. Hirvestysporukoita näin 5.

vk 47

Arkena SST ja SSTx lenkit. SSTx on kyllä rankka, eikä fiiliksen puolesta edes välttämättä sweet spot kategoriaan lainkaan kuulu. Mut kivaa silti

Perusteho ~aerobisella kynnyksellä ja 15s kirit 2:45 välein 45min ajan.

Toi käyrä näyttääkin, että Zwiftissä mulla on paljon dropoutteja. Varmistin monella tavalla: eri koneella, johdoilla, usb-porteilla, prosessinhallintatyökaluilla yms. Vika on Google Chromecastissa. Ei vakavaa, eikä haittaa ajamista. Kisoja varten otan sen sit pois. AppleTV ei aiheuta vastaavaa. ANT signaali on todella herkkä WiFi yms häiriöille.

Viikonloppuna oli Zwift -lenkin vuoro. Päivällä muuta hommaa ja sunnuntaina päivystys, niin ajelin simulaationa  Zwiftissä 2,5h pk2 lenkin, mäet SST tehoilla. Näin saa ajan kulumaan kivasti. Ois voinu ajaa melkein pidempäänkin, mutta en viitsi väkisin hinata sisällä.


vk 48

Nyt oli Over-Under treenien vuoro. Sovittiin, et toisen päivän treeni korvataan kisalla. Zwiftissä nykyään on ongelmana, et suurin osa kisoista tuntuu olevan aika-ajoja ja joukkueaika-ajoja. No löydettiin kuitenkin kisa, hieman lyhyehkö, mutta hyvähän siitä tuli.


Lopultakin kävi niin, että veli voitti mut 😱. Loppukirissä se tiristi 30w 53s aikana enemmän ja sillä oli poweruppi. En kyllä säästelly loppukiriin, vaan koitin ajaa kokoajan hyvän treenin saamiseksi. Tässä nähdään fysiologinen ongelma. Sisällä treenien vuoksi on käytettävä sisäFTP lukemaa (320w) ja pihalla se taas on 330w. Se taas tekee, että W' lukemat pystyi menemään pakkaselle, vaikkei se ole periaatteessa mahdollista. Eikä anaerobinen kapasiteettikaan ole noin paljoa isompi. Laitoinkin kysymyksen tosta FastTalk podcastiin, katotaan vastaavatko mitään.

Nyt pääsin Gravelin pariin taas kunnolla. Kiva nollakeli ja hiekkatiet oli kovina. Laitoin taas maantiepolkimet tehomittarilla jalkaan ja painelin pk2 tehoilla. Nyt jalat tuntui hyviltä ja teki mieli ajaa jopa kovempaakin. Sykkeetkin oli tosi matalat. Keskisyke oli 129bpm ja NP 258w 3h


Muina juttuina:

Libre2 tuli taloon. Siitä myöhemmin tarkempaa juttua. Kuitenkin mahtava parannus sensoriin. Nyt hälyttää yöllä (ja päivällä) jos sokerit poistuu alueelta.


Uuden etuvalon paikkaa on haettu monesti, vierekkäin, peräkkäin, nyt päällekkäin, mut jouduin kikkailemaan kahden telineen kanssa. Eteen pitää hommaa vielä minilokari vähentämään kuran nousua suoraan lamppuun.

Talvi tulossa, kasvihuone saa toimia varastona.


Ei vielä päässy käyttön, mut tilasin BarMittsit Kiinasta.

Uus ajopaita, ohut, tosi hyvin vettä+tuulta pitävä. Likaa ei kyllä hylji, mut oli yllättävän toimiva.


Työmatkaturvallisuudesta kirjoitinkin tekstin. Kerrankin pääsin työmatkalla kuvaan.




Aina unohdan tilata saksasta thermopullon. Nyt pikkuhypoissa ostin Prismasta tän. Kotona totesin, et Airamin matkamuki ois saman kokoinen ja paremmalla kannella. Kertaalleen testasin ja vähä hankala käyttää. Katotaan miten toimii pakkasessa.


Tässä ehkä syy, miks jarrut kuluu😩... Etenkin noi "palautusjouset" (yläkuvassa) vääntyilee. Nyt mennään ilman, vähä kolisee, mut toimii...

Priimaa tuli, jopa parempi kuin toivottu.


Vessarempan sain valmiiksi, niin heti pyykkikone päästi vedet alleen. Tein sit taas uutta kaappia käsin. Hauskaa 3d palapeliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi