torstai 6. toukokuuta 2021

Huhtikuu

Huhtikuu oli henkisestä hieman hankalampi. Lunta tuli moneen otteeseen ja pakkasta oli lähes joka aamu. En nyt varsinaisesti vielä shortsikelejä odottanutkaan, mutta hieman lämpöisempää. Kisat peruttu, joten senkin suhteen mielenkiinto hieman matalampi. Onneksi keksittiin pihaprojektia, mikä piti kiireisenä, Eikä ylimääräinen rasituskaan ollut niin haitaksi. Positiivisena asiana oli selvästi leiristä heränneet jalat. 2 viikkoa melko tasan meni hieman tukkeessa, mut sit alkoi tuntumaan tosi hyvälle.

Odotan, että liitto ottais kisojen suhteen jonkinlaisen hieman aktiivisemman kannan, eikä roikottais kaikkia tyhjän päälle. Säädökset on hankala tulkita, eikä kukaan halua koronalinkoa kisoista. Lisäksi pelkän elite lähdön järjestäminen voi olla ongelmallista ja silti perheenjäseniä yms tulisi paikalla reilusti. Fiilistä helpottais vaikka päätös, että 2vk siitä kun rajoitukset puretaan, niin pidetään ekat kisat. Siihen asti kaikki olisi peruttuja. Nytkin aika-ajokisoja ilmeisesti alkaa tulemaan, mutta ei kovin selvää kantaa, järjestetäänkö niitä oikeasti. Ja Rosendahl olisi reilun 2vk päästä. Sit kun vaatimuksia on valtiotasolta, AVI, sairaanhoitopiirien koronatyöryhmät ja vielä kunnalliset ohjeet. Kuka noudattaa mitäkin niistä.



Tästä näkee, että pk0 työmatkoilta on mulla aika isossa osassa. Siks muut lenkit vaikuttaa kovilta.


Nyt en erikseen kirjannut pk0 prosentteja. Ne on melko vakiot työmatkasta johtuen. Viikolla 16 näkee hyvin kuinka pk1+pk2 tunnit vähäisemmät, silloin ajoin enemmän pk0 ja etenkin VK tehoilla, kun oli pitkä SST veto viikonloppuna. Kerrankin hieman vaihtelevuutta prosentteihin. Vaikka prosentit näyttävät usein hyvin samoille, niin toteutuminen ei kuitenkaan ole samanlaista. Useimmiten treenit menevät kuitenkin samalla kaavalla, jolloin ajat pysyvät suht vakioina.




Jälleen PMC näyttä, että olisin vain löysäilly 🙄. Se ei tietenkään laske terassinrakennuksen tuomia TSS pisteitä (enkä niitä mihinkään oikeasti arvioi). Toki keskimääräistä vähäisempäähän se rasitus on luonnollisesti, kun leirin häntä näkyy vielä CTL pisteissä.


+

Strava. Aluksi ajeltiin vuorovetoa, mutta sit vetovuorot piteni ja lopussa ajelin omiani. Jälkikäteen näki hauskasti, kuinka vetovuorot olivat lähes watilleen samoissa.


Kivoja lenkkejä oli Somerolla oli yhteislenkki veljen ja hänen vaimon kanssa, vähä vaihtelua tavalliseen siis. Sille oli paljon suunnitelmia, mutta broidi ei ollut vielä ihan palautunu omasta etäleiristään, joten meni mulla vexi-puksu jyskyttämiseks. En ollu edes seurallinen, vaan ajoin oman lenkkini loppuun. Oli tosiaan tarkoitus pitää kohtuullinen perusvauhti ja ajaa muutamat segmentit täysiä. Ei tullut yhtään kuvakaan, kun aluksi unohtui ja pois lähdettiin eri tahdissa 🙁




+

Strava. Näissä erona muihin on etenkin Nm lukema. Toki tehotkin jää hieman pienemmäksi, mutta vääntöä tulee.
Voimakirit oli myös hyvää jumppaa. Ei henkisesti kovin raskas, mutta kyllä jaloissa laittoi tuntumaan seuraavana päivänä. Eli nollavauhdista penkistä väännetään täysiä. Edellinen kiritreeni Zwiftissä meni tosi hyvin, ennätystehot sisäkireissä ja toistoissa pysyi hyvin tehot. Jätettiin vähä lyhyeksi treeni, mutta selvästi paremmat tehot kuin aiemmin.



/





Strava. Pihalla vedot on aluks vähän häröpalloa ja totuttelua, mut aika hyvin keskiarvot löytyy kuitenkin. 30s keskitehoissa näkyy parhaiten Over-Under ero. Tässä mittariin oli jäänyt karvan liian matalilla tehoilla oleva lyhyt versio. Itse saan pihalla selvästi enemmän tehoja ulos kuin sisällä.


-

Strava. Ei oikeastaan huonoja treenejä ollutkaan. Vaikka 90min@300w ei onnistunutkaan, niin sain puskettua kuitenkin 60min. Ensi kerralla sitten vähemmällä rasituksella 


Muut jutut:


Kuukauden fiilis. Joka aamu pakkasta ja lunta satoi ties kuinka monta kertaa...



Puuropommista tullu mun lemppari. Suosittelen kokeilemaa!




Kuukauden ruokafiilikset. Oikeassa yläkulmassa uusi kokeilu Sloppy Joe ranskanleipään. Olikin tosi hyvä. Vasemmassa alakulmassa toinen uutuus Gyros-possu. Molemmat uutuudet olivat hyviä, mutta kelpasivat lähinnä vain kokille



Terassiremppaan oon tosi tyytyväinen. Nopeesti tuli ja priimaa.



Terassirempan jälkeen pitäis grilliä muurata. Tiilijärjestystä suunnitellu ja ostoslistaa katsonu. Ei oo halpaa itse askartelukaan, mut saispahan vähä siistimpää ja järjestystä. tarkoitus siis avotulipaikka ja kaasumuurikalle kiinteä tukeva paikka tuulensuojaan


Kumihommat ei päästä pakoon pihallakaan. 



Aivan mahtava keksintö. Pädien latauspiste keittiön pöydältä piiloon reitittimien ja printterin luo. Ihan ite tein "hyllyn".



Fillarijutut:

Kuukausi alkoi karvojen poistolla, mutta sitä iloa ei jatkunut pitkään

Uudet kammet, samanlaiset kuin vanhat, uudempaa mallia vain. Sain halvalla, niin nyt on 53 hampainen iso rieska


Työmatkakuva autosta



Työmatkamaisemaa



Lenkkiselfie hienoon auringonlaskuun. Mukava, kun ysiltäkään ei vielä oo pimeä.


Samalta lenkiltä kotiin tulossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi