tiistai 25. toukokuuta 2021

Rosendahl #22

Kausi on korkattu! Olin hyvin epäileväinen Rosendahlin toteutumisen suhteen, enkä tehnyt varsinaisesti valmistavaa treeniä juurikaan. Kuitenkin kisa saatiin järjestettyä ja erinomainen sääkin sattui. Ainoat vesikuurot tuli Pyynikin ekan mäen vesivalumista. Onneksi oli lämmintä, niin eivät juuri haitanneet. Kisa on suht lähellä, lyhyt kestoltaan ja lyhyet kierrokset. Tämän ansiosta koko perhe tuli kannustamaan. Lasten kanssa ei kyllä paljon yli 2h ajomatkaa mielellään tee, mutta tää vielä menee hyvin.

Vaimon puhelimella. Satuin ruutuun hyvin.

Strava

Tulokset

Rosendahl 2020


Oma suoritus

Kisa meni leppoisasti. Juuri missään vaiheessa ei tehnyt pahaa. Kun ajettiin kovempaa, niin edes koko mäkeä, vaan yleensä vain yläosa. Yritin olla keulilla ja muutaman kerran jouduin ihan kärkeen turhan takia. Pidin lähinnä lyhyen matkaa kohtuullista vauhtia ja yritin heittää sivuun. Pari kertaa näissä paikoissa, kun itse oli jo hidastanut, niin jotain iskua lähtikin. Siitä on hankala vastata, mutta luotin jojoon ja pääsin kärki porukan hännän mukaan kuitenkin. Pari kertaa jäin hieman pussiin kun olisin halunnutkin mennä kovempaa, mutta sellasta se on. Lopputulos sijoitusten valossa ei ollut tyydyttävä. Mutta kisaaminen on mitä on. Loppukiri meni pipariksi. Koitin pitää asemaani suhteellisen kärjessä mäkeen tullessa, mutta kukaan ei ajanutkaan ekaa nyppylää yhtään kovempaa ja jouduin siinäkin keulille. Sitten kun mäen jälkeen heitin sivuun, niin oma vauhti hidastui liikaa ja olin jo tuhlannut hieman tehoja. Koin kuitenkin, että kisa meni hyvin, kun en kovin tiukille edes joutunut. Jalat toimi ihan kelvollisesti. Sokeritkin oli kunnossa.


Tässä näkee hyvin, miten maltillisilla sykkeillä tuli ajeltua mäet. Ja W'bal ei monesti tippunut alle 10. NP oli kuitenkin loppupeleissä ihan kohtuullinen. Ei ihmekään että hieman jaloissakin painoi.




Tässä näkee eron peruslenkkiin parhaiten. 0w paljon ja toisaalta Z6-Z7 tehoja paljon. Varsinaista vo2max ja kynnys ei niinkään.



Form oli kisaan +20, joka huomattavasti enemmän kuin tavoite. Mutta jalat oli hyvät ja menin niiden fiiliksen mukaan. Form lukemaa myös sotkemassa pihahommien piilorasitus. Oikeassa reunassa kisan jälkeiset lukemat. Tunteja ja kilsoja kertyi viikolle ihan normaalit määrät, vaikka kisa olikin lyhyt.




Taktiikka

Hatka lähti jo hyvin ajoissa. Olivat pitkään varsin lähellä ja Tinken kiriä edeltävästi alle 10s tais olla ero, mutta sitten se repsahti. TLC piti hienosti vauhtia pääjoukossa, mutta IBD ja Akilles olivat yllättävän vaisuja tekemisissään. Toki olivat maisemissa, mutta ei sellaista ylivoimaa, mitä viime vuonna. Kisassa ei revitelty tosissaan oikein missään välissä vaan tasaista vauhtia pidettiin. Etenkään koko mäkeä ei ajettu kovaa, eikä kahta kertaa putkeen. Tämä piti pääjoukon isona loppuun asti. En edes pohtinut lopun ajamista, kun oletin että ajetaan kieli vyön alla ja koitetaan vaan selviytyä maaliin. Itsellä minuutin "kiri" on hyvällä tasolla. Koko Pyynikin mäki on hieman turhan pitkä. Nyt olisi pitänyt etukäteen ehkä pohtia, että missä kohtaa voi tehdä mitäkin. 


Ajo oli varsin turvallista. Kolareita ei tullut ainuttakaan. Muutaman kerran alamäessä ennen risteystä oli pientä heiluntaa. Alhaalla oleva tietyömaa ei haitannut lainkaan. Vaikka tie kapeni, niin siinä oli kivasti tilaa. Ekalla kierroksella kaikki olivat hieman odottavaisia, että miten homma etenee. Kapeaan ränniin ei uskallettu survoa liikkaa ja silti odotettiin yrittääkö Akilles tai muu joukkue räjäyttää pääjoukkoa ekaan mäkeen kuten viime vuonna.

Edelleen lähtöä sai odotella lähtöpaikalla hyvän tovin. Lämmin sää teki siitä jopa lähes miellyttävää.




Sokerit



Sokerit oli hyvät. Pitkävaikutteista Levemiriä laitoin 4-5u normaalia enemmän. Ois voinu laittaa enemmänkin. 9:30 otin hieman lounasta kun sokerit oli laskussa. Puoli tuntia ennen starttia 5u Novorapid. Lähdössä sitten puuropommia, kun sokerit sain laskuun. 2 geeliä kisan aikana ja urheilujuomaa. Näistä 75gHh 2h kisaan. Eli enemmänkin olisi voinut syödä, mutta kun lähdössä otti puuropommia, niin lopputulos ihan kohtuullinen määrä. Lisäksi viimeinen vartti turha syödä ylipäätänsä, kun ei ehtisi imeytymään kuitenkaan. Näköjään viime vuonna oli ~tismalleen samat syömiset.





Lopuksi


Kaiken kaikkiaan kiva kisa. Jalat oli lopussa jo hieman väsyneet, joten ei huippukiriä olisi kuitenkaan ollut luvassa. Illasta jalat ei olleet kipeät ja maanantaina jo paremmin palautuneet kuin kovemmilta omilta lenkeiltä. Kyseessä oli toki hieman lyhyt kisa. Vaimolla oli kannustusjoukoissa tekemistä, kun piti vahtia lapsia, hakea niille munkkia, jätskiä, makkaraa, sit luonnollisesti pissattaa, kakattaa ja jokainen asia tietenkin erikseen. Ja kuviakin piti räpsiä.





Takaluukussa on nyt paremmin tilaa kuin aiemmin. Fillari ja rattaat menee heittämällä pohjalle ja eteen jää laukuille tila. Kaikki läpän alla.


Maalaisille tuli taas muistutuksena, että autoa ei saa pysäköidä miten vaan. Jätettiin muiden autojen vierelle, mutta ei muistettu parkkikiekkoa, niin saatiin 60€ lasku 😖 Lapset sai sakosta tosin hupia paluumatkalle. Aikuisia ei naurattanu. 


Kuvat

📸 Mikko Rantanen

📸 Mikko Rantanen

📸 Mikko Rantanen

📸 Mikko Rantanen

📸Antti Ruotsalo

📸 Antti Laine

📸 Antti Laine

📸 Antti Laine

📸 Antti Laine

📸 Antti Laine

📸 Antti Laine


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi