torstai 1. heinäkuuta 2021

Kesäkuu + puolivuosikatsaus

Kesäkuu on takana. Ja mitkä kelit onkaan ollu. En tällaista kesäkuuta muistakaan. Olin lomalla 4vk lasten kanssa. Oltiin pihalla päivät ja käytiin paljon uimassa. Vika viikko oli kiireisempi, kun vaimokin sai pidettyä lomaa yhtä aikaa, niin keksittiin kaikkea ohjelmaa. Mutta pyöräilyblogihan tää oli. Eli pyöräilyjuttujenkin puolesta kesäkuu oli tiivis. 


Hyvistä lenkeistä

Porvoon ajot pidettiin alkukuusta ja SM-kisat jo seuraavana viikonloppuna. Ennen Porvoon ajoja kävin Turussa tiistailenkillä hakemassa vauhtia jalkoihin. Sen jälkeen on pidetty vain hitaampaa ryhmää, joten toinen lenkki siirtyi eteenpäin. Uutena huvituksena sain peesikärpäsen. Tosi kiva, kun saa seuraa lenkille. Vedot tulee tehtyä hieman jämptimmin ja lenkille lähtö on tarkempaa myöskin. Jonkun sanankin saa vaihdettua. 

Treeneissä SM kisojen jälkeen siirryin heti FTP puolelle, kun kisoihin muutaman viikon tauko. Sitten taas vuorossa Vo2max settiä. Hieman FTP on tainnut nousta kun kuun lopussa 3*15min FTP vedot meni kivasti keskitehoilla 337w 💪🏻.


Työmatka

"Työmatkat" ajoin varsin säntillisesti aamuisin trainerilla. Lapset touhuilee omiaan. Irtisanoin Zwiftinkin, kun 45min on melkein helpompi ajaa mittarin avulla. Eikä edettävää siellä muutenkaan. Aamulenkit ajan osittain treenituntien takia, jalkojen liikkeellä pitämiseksi ja toisaalta verensokeritasojen tasoitteluksi. 


Tunnit

Kesäkuun tunteja verratessa viime vuoteen huomaa miten kisaaminen ja loma rajoittavat treenaamista.

Pihahommia jatkoin harventamalla pusikkoa edelleen, mutta sen lähinnä kuivattelin puupinoja. Loppukuusta aloitin pihagrilliprojektin. Muurataan tiilistä avogrilli ja kaasumuurikalle paikka. Lapset tykkää avotulella paistetusta makkarasta, hupijuttu lähinnä siis. Tärkeämpi osa grillissä on toisen puolen kiinteä paikka muurikalle/paellapannulle. Pääsee eroon hötkyvästä rumasta telineestä ja saa hieman tuulensuojaa. Katsotaan jatkanko vielä pienellä katoksella. 

Puolivuosikatsauksen suhteen tunteja ja kilsoja on kertyny kivasti. Hyvin tasaisesti edelleen. Varsinaisten treenien suhteen keväästä lähtien on menty hieman tuuliajolla. Rosendahlin järjestämistä pidin niin epätodennäköisenä, että siihen ei tullut valmistauduttua yhtään. Sen jälkeen sitten on kisoja ollut, joten vain muutamia kisaan valmistavia treenejä ehtinyt tekemään. Nyt pieni tauko ja tähtäin ISM kisoissa. Hyrylän ajot onkin lauantaina (eikä sunnuntaina), niin pieni mahis päästä sinne.

Koko kuun 1-30.6. kertymä oli 52h 2710Tss ja 1780km



Tilastoa

Kokonaiskilsat ekalta puolikkaalta vuodelta 10540km (350h), josta työmatkaa 2630km (116h) eli 25%, Zwift 4300km (127h) eli 40% maantiellä taas 3650km (111h) eli 35%. Netissä siis tullut ajettua melkoinen määrä. Nyt selittävänä tekijänä osittain on kylmä ja luminen talvi sekä etätreenileiri. Näiden vuoksi Zwiftissä tuli ajettua enemmän kuin normaalisti. Mutta olen pysynyt pystyssä asfaltilla ja kuntokin noussut hieman.

PMC on tasaista kuin pannukakku, pois lukien Etätreenileiri. Tasaisen varma suoritus on mun peruspilari.


Tässä kuukausikohtaiset tilastot. Pitkiä lenkkejä tasaisesti ja tunnit viime vuoteen verrattuna hieman plussalla.

Ja vielä kolmas kerta toden sanoo. 25h plussalla ja tasaisesti ero kasvanut.


Kisat

Aluemestaruuskisasta voitto! Pari vuotta sitten edellisen kerran oli huonompi päivä ja kovempi vastus. Nyt sain hoidettua homman kotiin.

SM kisoista jäi ainoastaan hieman kaivelemaan, etten hakenut jonkun kerran huoltoautosta juomaa kiinteän huollon sijaan. Hieman olisi voinut säästää voimia.

Porvoon ajoista jäi sijoitus kaivelemaan, lähinnä siis oma sijoittautuminen. Oppia ikä kaikki



Lenkit

Hyviä treenejä oli:

Voimakirit. Hitaasta vauhdista ja matalasta kadenssista väännetään istuen.


HIIT30. W´bal totutusti nollataan tässä treenissä. Sen verran lyhyitä ja teräviä noi 30s vedot, että kisanomaisempi kuin 40/20

O/U Spartucus on ikävä treeni 2min/2min*5 *2 @ 5% kynnyksen molemmin puolin. Erkkimäistä tarkkuutta taas vedoissa. Pari risteystä tiukkaa alamäkeä hieman sekoitti, mutta kokonaisuutena tarkasti. 



Samat kamat, mut lenkkikuva

Lisää lenkkikuvia


Yhteislenkkikollaasi



Muut jutut


Tein ajolaseista oman jutunkin. Taidan pistää keskimmäiset kiertoon, kun enää ei tuu käyttöä



Heti loman alkuun Korkeasaaren reissu

Potkaisin varpaan huolella seinään juuri ennen Porvoon ajoja. Onneksi jäykässä kengässä ei juuri haitannut. Mut kotona sai kyl släpäreitä käyttää.

Pitkästä aikaa sain ketjun solmuun. En tiedä miten näin kävikään, mut lenkki jäi siihen. En alkanu lyhentää kesken lenkin vaan soitin kyydin.

Oisko ollu eka kerta kun pesin kypärän. SM kisoissa tuli sen verran marinoitua, et ehkä hyvästä välillä.

Oheistreeniä keskivartalolle. Siitä se muuraus alkaa. Toivotaan et tulee priimaa.

Taas ruokapläjäy. Herne(-maissi-paprika) toistuu usein kuvissa. Lapset syö paljon kasviksia, mut ei saa olla ruuassa, joten ne tehdään erikseen ja pussi on kätevä. Samoin kana ja riisi toistuu näissä usein. Sattumaa näihin kuviin. Ribsejä ei ole tullut ennen tehtyä, mutta useammin jatkossa.


Työmatkalenkit. Lapset antoi yllättävän rauhassa ajaa...

Lasten kanssa pyörälenkkejä, BMX radoilla käyntiä yms



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi