maanantai 6. joulukuuta 2021

Marraskuu

Marraskuussa jatkui hyvä tuntien keräily. Viikonloppulenkit normaalia pidempiä ja arkisin toinen lenkeistä Zwiftissä 2,5h veljen aikataulujen ansiosta. Lokakuussa ja Marraskuussa molemmissa lähes 10h enenmmän kuin viime vuonna. Nyt tunteja tulee jopa enemmän kuin kesällä 🤷🏻‍♂️. 20 000km melkein jo rikki. Joulukuussa ei enää tarvitse ainakaan sykkiä kilsojen vuoksi. Treeneinä oli normaaleita Sweet Spot vetoja Zwiftissä. Muutamat kynnysvedot ja SSTx treenit. Kaikki sai vietyä nyt melkoisen kivasti läpi. Tiiliä olen kerännyt viikonloppuina ahkerasti lenkeillä ja sekin kartta kasvaa kokoajan, mutta edelleen helppoa kasvua tarjolla. Toki tyhjät ruudut on tietenkin kauempana ja vähemmän saa kerralla. 


Sulkapallo jääny jo syrjään. Kiva pelata, mut jotenkin motivaatio vähä hankalaa. Treeni vie aikaa kulkemisineen ja paikat kipeytyy. Olkapää kestää kohtuullisesti, mut ihan priima ei oo kuitenkaan. Periaatteessa vois vaikka käydäkin, mut jääny vaan välistä.

1.11-30.11.2021 : 62h14min, 1738km, 2919Tss

PMC

Jälleen lisää rasitusta. Hyvät viikonloppulenkit ja niistä hrTSS ehkä hieman antelias. Kovat treenit/kisat tuo myös rasitusta. Pienestä kiinni


Tiilet

Tän hetkinen tilanne ja ehkä seuraavan lenkin suunnitelma. Kaikkia ei voi poimia kerralla ja joku aina unohtuu tms välistä, niin paikkailua riittää aina.

Huonot lenkit

Pahoista lenkeistä osaa kirjoittaa. En edes tiedä aina mikä olisi huono lenkki. Kumi puhki tai käsi katki? Nyt ei treenejäkään jääny varsinaisesti kesken.  Kahdessa treenissä jouduin painaa 1-2% miinusta, mutta sen avulla selvisin ja koin hyväksi lenkiksi. Joku kokisi mun viikonloppulenkit kidutusta pahemmaks. Tunnustan, et onhan se pimeessä vesisateessa/paukkupakkasessa metsäautoteillä seikkailu yksin vähä kyseenalaista. Mut erilaista ja saa arvostamaan sisäpyöräilyä.


OK lenkit

Osa tiilireissuista on vähä kyseenalaisia, mut hyvä fiilis niistä tulee kuitenkin. Yksittäisen kerran tiililenkit vähä venähtäny tai muodostuneet raskaammaksi kuin suunnitelma, mutta edelleen ihan hyvä fiilis. 

Tää lenkki oli harvinaisen ympyrän muotoinen lenkki. Nyt alkaa tulemaan enemmän täsmäiskuja tietä pitkin edes ja takas yksittäisten ruutujen takia.



Hyvät lenkit

Otin nyt kuvakaappausta kahdesta onnistuneesta treenistä. Normaaleista SST vedoista ei niin paljo kerrottavaa.

O/U2 treenissä jouduin miinustamaan 2%. Ei näy tehokäyrissä silmäilemällä juuri lainkaan, mutta W'bal käyrä kertoo välittömästi, että jotain on muuttunut 🤓. SSTx meni kyllä loppuun asti. Kaveri langan päässä ja virtuaalisesti rinnalla auttaa tsemppaamaan ihmeellisesti



Kisat


Kun mikään ei riitä. Teki mieli ajaa kisa, mutta broidi ei ehtiny WTRL kisaan. Ajoin sit yksin. Kisa meni ihan kivasti ja Leg snapper ajettiin kovaa. Perusvauhti kuitenkin just sen verran kevyt, että palautuminen sujui kivasti. Loppuun tankki tyhjäks.
Toinen kisa tuli aika puskista. Broidi oli valkannu omalle aikataululleen kisan kivalla radalla. Mulla oli kisan päätteeks 10min aikaa, niin päätin, että miks ei. Tehdään kovasta päivästä vielä kovempi. Ajoin kisan loppuun asti. Loppukirissä ei kyl mittari enää 600w yli tainnu värähtää. Mut olin tyytyväinen et jaksoin jurnuttaa loppuun asti.

Kisoissa näkee hyvin, miten tahti on sellainen, että väsymys tulee pikkuhiljaa tasaisesti. Molemmissa kisoissa pikku nyppylät kuluttaa ja palautuminen aina vähä naftimpaa. Ekassa kisassa vain yksi mutta reilusti isompi. Toisessa 2 pienempää. Vikalla kierroksella vauhti aina kiihtyy ja loppukiri on kärsimystä.


Fillaritouhut

Kiinasta aerosukkia. Nää on oikeasti parempia kuin mitkää "laatumerkit"


Kun työmatkalla luonto tekee parhaansa, niin nastarenkaat apuun. 45nrth gravdal pitää!


Uuden telkkari myötä laitoin pikaratkaisuna korokkeet. Yhden päivän projekti oli tehdä pikaratkaisusta vähä siistimpi ja kestävämpi.

Toisen päivän homma oli irrallisen hyllylevyn muotoilu ja kiinnitys ritiläkorien päälle. Aiemmin romahteli välillä alas, kun oli väärän kokoinen eikä kiinni missään. Samalla madaltui muutaman millin, niin läppäri mahtuu paremmin.

Kolmas projekti oli TV tason kulman säätö. Aiemmin tossa kaapin alla oli iso ruskea vanha kaapin ovi vähä sinne päin. Nyt jälleen mittojen mukaan siististi istuva vaalea puu. Tällä siis TV katselukulma paremmaksi fillarin päältä katsoessa.



Lasten sairastellessa hyvä touhuta tallissa. Fillarihuoneen pikkujuttujen jälkeen oli aika pestä fillarit. Jostain syystä en ollu aiemmin pessy autoa sisällä, mut sekin sujuu pakkasella kivasti.


Saksasta kulutusosaa ja ajovaatteita ensi kauden väreissä.



Muut touhut


Älä heitä pois, käytä pois! Vanhan mummiksen etunastarenkaalle uusiokäyttöä tytön fillariin. Onneks ei ehditty ostaa uutta, kun huomasin ja tajusin ton. Just sopiva


Pari vuotta oli vain yksi autotallin oven avain, kun toinen meni mykäks. Uus ois maksanu "liikaa". Tilasin eka halpiksen, joka ei toiminu. Alkuperäinen Saksasta 32€ ja elämä helpottui taas huomattavasti.



Halloweenistä jäi yli karkkeja. Irroittelin papereista, niin kelpasivat Zwiftiin. Ihana kupliva fiilis noista.




Voiteluhommia. Vaimolle tuli uudet perinteisen sukset, niin vähä luistoa peliin. Lopultakin hankin raudan, en enää lokkeillut. Telineet puuttuu vielä. Väärät voiteet tuli tosin, kun Paippiin oiskin pitäny olla kovat pakkasvoiteet... Kiva kuulla ku joka kerta saa vähä paremman lopputuloksen.


Löydettiin pellon reunasta pajunkissoja vielä marraskuun puolivälissä. Ei muuta kuin koristelut autotallissa, virpomaan äidiltä karkkia 🍬




Pitkästä aikaa työmatkalla mummiksella. Hyvinhän se kulkee ja etukori toimii 👌🏼


Pikkasen joulun odotusta alkaa olla ilmassa. Ihan pikkasen 🎅🏻🎄



Viimeiset piharojut talteen lumitöiden alta. Pieninkin uskaltautui kiipeämään ylös asti kurkkimaan.



Jatkossa

Hienoa "videoprojektia" suunnitteilla, katotaan koska valmistuu. Instaan aina lupaan laitella enemmän, mut jos nyt oikeesti tsemppaisin. Nyt alkaa vuodenvaihde lähestyä ja vuosikatsausta yms tiedossa. Treeneissä enemmän FTP vetoja, kuin SST. Pari hyvää tekstiaihetta tullu, pitäis vaan ehtiä kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi