lauantai 4. heinäkuuta 2020

Kesäkuu

Nyt oli oikeita kesäkelejä jo heti kuun alusta lähtien. Iltaisinkin pärjäsi lyhyissä kamoissa. Hieman oli taas pohtimista että mitä sitä sit treenais, mut olin jo päättänyt että 2 viikkoa ensin Vo2max vetoja ja sen jälkeen 2 viikkoa kiritreenejä. Viimeisen viikon tein vielä SST treenejä. Ne SST treenit tosin oli hieman kyseenalaisia, koska onko ne SST ylipäätänsä. Eroaako Over/Under FTP treenistä, mutta toisaalta yli kynnyksen menevä osa menee reilummin yli kynnyksen ja on Under osio on suhteessa paljon pidempi.



Kuukausi alkoi vauhdikkaasti Turun harrastepyöräilijöiden yhteislenkillä. Aamulla olin ajanut jo 23km työmatkaa ja sitten illasta vielä 143km. Samalla reissulla panostettiin bloggaamiseen ja haettiin parempi täyskennoinen järkkäri.

Strava. Yhteislenkin osio suurennettuna. Lenkki ei ollut niin kova, joten ajoin vielä kotiin reippaasti. 




Kuukauden kertymät alla. Vo2max viikkoja oli kaksi putkeen, mutta ensimmäinen osui toukokuun loppuun. Laitoin hieman z -aluejakaumaa kuvastamaan kiriviikkojen vaikutusta kertymiin.

Ja ei, en kerää exceliin dataa, nää on vaan havainnollistamista varten



Nyt on puolet vuodesta fillaroitu. Yllättävän paljon tullut kilometrejä. Työmatkoista kertyy tasaisesti uskomaton määrä kilometrejä. Kuun vaihteeseen tuli jopa 13 vuorokauden työmatkaputki. 12 päivää putkeen tulee helposti, jos on lauantaipäivystys, mutta nyt sattui vielä sopivasti su-la päivystyskombo. Työt loppuu klo 00 yöllä, joten paluumatka osuu aina seuraavalle päivälle. (Nyt olis 2 lauantaipäivystystä putkeen, niin olis saanu 19vrk putken, mut loma sotkee...🤔).  Tämä näkyy myös Z1 alueen painottumisena. Tunteja tulee niin paljon, että vaikka prosentuaalisesti muut alueet ovat pienehköjä, niin määrällisesti melkoisen paljon niitäkin tullut.

Tässä vielä kolmas kertymäkuva. Kovin tasaiset treenimäärät. Nyt kesän tullen lenkit pidentyneet odotetusti. Lisäksi kun ei oo ollut kisoja, niin kilometrejäkin on tullut ehkä jopa enemmän, kun ei oo tarvinnut levätä ja toisaalta osa kisoista on lyhyitä verrattuna treeneihin.





Tilasin TNN ajoasun. Olisin halunnut Development teamin vaalean paidan, mutta ne oli loppu 😥

Perus nettishoppailua: Housut vähä pienet, paita iso ja sukat muuten vaan keskinkertaiset

Katotaan, jos hartioiden uudelleenmuotoilu auttaisi. Mun ompelukonekortti on jo vanhentunut, niin vaimo saa auttaa siistimisessä sit.



Saksasta tuli uus 130mm mittainen stemmi ja kiinnostuin hieman ajoasennostani. Alkuperäisten mittausten jälkeen siirsin satulaa 10mm eteen ja 7mm ylöspäin. Alla olevassa kuvassa satulaa vasta 5mm nostettuna. Bikefitting kokeiluista olenkin jo hieman kirjoitellut ja niistä tulee lisää juttuja vielä. Tulokset vaihtelevia, mutta ovat suuntaa antavia ja hauskoja.



Pääsin lopultakin kokeilee skootterin peesausta. Motorpacing oli ihan hauskaa. Ei nyt mikään niin ihmeellinen, mutta kivaahan se oli. Paljon kovia tehoja ylämäissä ja olematonta lepoa tasaisella. Ikävä sivari hieman heikensi peesiä. Homman suurin ongelma oli Stravan KOM merkintöjen välttäminen. Se onnistui muuttamalla treeni sisäpyöräilyksi.
Strava. 


Vaimo ajoi turhankin säälivästi mäissä. Oli kuulemma välillä sellainen irvistys, ettei uskaltanu kovempaa ajaa.



Kävin kuun lopulla ajamassa vielä iltalenkin 173km ja tein puolivälin jälkeen 1h SSTx treeniä. Hyvin kulki. Keskitehot jäi hieman alle suunnitellun. Oli lievästi ongelmia pitää tehoja yllä vaihtelevassa maastossa ja etenkin lopussa hiekkatiellä.
StravaNäillä pidemmillä lenkeillä suunnittelen kauppareissut etukäteen, etten jää ilman eväitä. Suunnitelmat teen sillä ajan yleensä kovin aamulla tai sitten iltamyöhään.


Muista lenkeistä dataa ja tietoa löytyy edellisistä vo2max vedot ja lyhyemmät vedot jutuista.


Nyt kesällä ajattelin päivitellä blogia vain noin kerran viikossa. Töissäkin ruuhkaa, kun kaikki haluaa nyt kevään eristäytymisen jälkeen lääkäriin... Toivotaan kisojen alkua. Jatkossa aion kertoa miten aion nyt treenata muuttunutta (julkaisematonta) SM kisareittiä varten. Sit bikefit juttuja on putkessa. Ehkä motorpacingistä tarkempaa analyysiä myös jne. (ei taida kerta viikkoon julkaiseminen riittää mun ajatuksenjuoksua tyrehdyttämään 🤯) Pitäis vaan kyyti sinne SM-kisoihin keksiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi