maanantai 6. huhtikuuta 2020

Maaliskuun treenit

Maaliskuu oli treenien puolesta jälleen hyvä kuukausi ja kaiken kruunasi kuun lopussa toteutunut treenileiri. Säät olivat maaliskuussa vähintään kohtuulliset ja pihalenkkejä ajoin maantiellä jo hyvin. Maantiepyöränkin otin jo ulkokäyttöön kesärenkailla. Toki sisätreeneissä vielä pääpaino. Nyt huomaa, miten jatkuvasti valoisuus lisääntyy ja kohta iltaisinkin pääsee ulos ilman valoja. Työmatkalla ei enää valoista ole mitään hyötyä.



Kuun alussa alkoi jalka painamaan jatkuvasta Vo2max treeneistä, mutta hyvin siitäkin palautui kun kevensi muutamaa treeniä. Tavoite oli:



Ohjelmassa ei ole huomioitu treenileiriä, joka muotoutui vasta vuoden vaihteen tällä puolen, kun ohjelman loin jo aikaisin syksyllä. Treenileiristä onkin jo erikseen kerrottu kolmessa postauksessa:

Rasituskäyrät lähti mahtavasti nousuun. Ennen leiriä otin edeltävän viikon hieman kevyemmin. Nyt seurataan, miten palautuminen onnistuu. Jalat ainakin tuntuu jo melko hyvälle. Viime vuoteen verrattuna määrät on edelleen melkoisen kovat, mutta pikkuhiljaa nousseet ja enimmäkseen kevyttä työmatkapyöräilyä.


Tästä taulukosta näkee treenileirin rasitustason eron konkreettisesti:

Viikko
Tunnit
Kilometrit
TSS
kCal
10
11:50
290
560
6000
11
12:30
325
540
5700
12
8:40
250
380
4500
13
22:50
700
1150
12800


Yhteenvetona maaliskuussa: 2.3.-29.3.
43 ajokertaa, 55h53m, 1570km, Load 2633

Tarkennuksena vielä näkee, että tehojakin tullut kerättyä kuussa jonkin verran:

Alue
määrä
Z4, kynnys, 91-105%
2h 43min
Z5, Vo2max, 106-120%
1h 21min





Pari pidempää zwift lenkkiä tuli ajettua. Kertaalleen ajoin Four Horsemanin ja kertaalleen Pretzelin hieman normaalia kovemmalla teholla. Lempparitreenit oli tässä kuussa (kaksi ekaa pihalenkkejä): 

Over / Under

SSTb

GCN - Dan Lloyd - Race Winning


Jäipä Zwift kisat vähiin. Vain yksi tuli ajettua. Ilmeisesti tein ahkerasti muita treenejä tai lepuuttelin. Kisa oli paceheads watopia figure 8. Pienehkö 20hlö A porukka oli vain ja siitä karsiutui nopeasti kuskeja. Perusvauhti oli varsin hyvä niin pienelle porukalle (ilmeisesti nimi viittaa tarkoitukseen), Zwift island climb kiivettiin molemmista suunnista ja sai ihan rehkiä, että pysyi kärkiporukoissa, mutta ei varsinaista ongelmaa kuitenkaan ollut. Sykkeetkin sain vielä nousemaan, vaikka kovan bviikon lopetus oli kyseessä. Loppukiriin nyt ei yllätys yllätys enää ollut juuri asiaa.
Zwift -kisa



Maaliskuussa ei tarvinnut ostella mitään. Suurempia huoltoprojekteja tai muutakaan ei tainnut olla. Schwalbe Durano 32mm sliksit on ollu tosi hyvät GG fillarissa. 23mm sisälevyisellä vanteella mitattuna 31mm. Nyt sit odotellaan vielä parempia kesäkelejä. Lisäksi innolla odotan että pääsisi jonkinlaista kisaa tai kovempaa lenkkiä pihalla ajamaan. Yksin olen ajellut muutenkin, joten tämä tilanne ei siihen ole vaikuttanut toistaseksi. Ja kun kisakausi on peruttu varmastikin hyvin pitkälle, niin hieman hämmentynyt olo siitä mitä kannattaisi treenata. Kevyttä pk:ta nyt ei Erkkikään jaksa. Anaerobista kynnystä olisi ehkä tavoitteena jauhaa seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi