maanantai 3. tammikuuta 2022

Vuosi 2021

Päättynyt vuosi oli hyvä vuosi monelta osalta. Paljon tapahtui, vähän ongelmia ja onnistumisiakin tuli.

Asiani ja ajankäyttöni voi jakaa muutamaan osa-alueeseen.

Laitoin vuoden 9 tärkeää kuvaa instaan. Enemmän rooleja kuin pelkkä pyöräiljä.



Perhe

- Vaipat on historiaa! Pieninkin pukee jo itse. Osaa pyöräillä ja lähteä fillarilla liikkeelle (jarrutus ei juuri kiinnosta tosin, eikä ohjeet)
- Paljon kotiaikaa, kun kyläilyt jäi vähemmälle. Ei matkoja, mutta päästiin uimaan paljon lähijärviin. Kierrettiinkin Salosta iso osa uimarannoista.
- Pojat ihan innoissaan pyöräkisoista. Vaimon kanssa päästiin Syötteellä kahdestaan lenkille ekaa kertaa 6 vuoteen.
- Pihahommista terassin laajennus, grillin muuraus ja katoksen teko. ”Viljelykset” onnistui aika hyvin, jostain syystä sipulit ei menesty ikinä. Nurtsia sai leikata, lumitöitä kolailla. Kitkeminen jatkuvaa ja tontin reunan raivaus edistyi edelleen.


Työ

- Virkatyö hyvin tasaisesti. Päivystykset myös. Päivystyksiä 2 viikonloppuna kuussa ja yksi arki-ilta normitöiden lisäksi. Näistä tuleekin lähes 50h/vk työaikaa yhteensä. Mutta tasainen tutuksi käynyt rasitus. 
- Virkauraa Salossa tulee jo seuraavaksi 10v täyteen 👴🏻. Erikoistuminen tehnyt lyhyitä katkoksia tosin.
- Työmatka joka aamu töihin tunnin verran. 2,5km kotimatkan merkkaan vain kun olen kauempana töissä.


Pyöräily

- Alkukauden kisat meni penkin alle, mutta sille on omat selitykset. Vielä muutama päivä ennen Rosendahlia käskin broidiakin perustreeniin, et ihan turha aloittaa mitään vo2 riuhtomisia, kun ei niitä kisoja voida kuitenkaan pitää. Mut kisoistahan mä itseni löysin ja ”väärät treenit” näky+tuntui kyllä tuloksissa. 
- SM kisoihin jo sitten vähän parempaa jalkaa, ei onnistumista, mutta kohtuullisella tasolla ajoa kuitenkin. Huolto-autosta kun olis tajunnu käydä hakee juomaa, niin olis paukkuja säästyny ihan eri tavalla. 
- SM kisojen jälkeen oli hyvä treenitauko ja sehän puri. ISM kisoissa mäki nousi. Hyvä suoritus jatkui vielä Kankaanpään syysetapeille. Taktiset möhlimiset*2 lukuun ottamatta Turun viikonloppu kulki jalkojen puolesta hyvin. 
- Eli alkukausi meni hieman pipariksi, mutta loppu hyvin.
- Syksyn ajeluissa Statshunters pumppasi määrää. Pienikin lisäsysäys auttaa. Se lisäsi jonkin verran intoa lähteä pihalle huonossa säässä ja lenkeistä tuli sitä kautta pidempiä.


Blogi

- Tekstiä pukannu käytännössä joka viikko 2 kappaletta. En aina tiedä mistä niitä tulee, mutta yleensä työmatkalla pohtimisista. Esim Alkoholin käytöstä hyvä idea uudelta teamilta 🍻, yleensä jostain vain putkahtelevat. 
- Luetuimmat tekstit olleet SM kisoista, TuUL harrastelenkeistä, alkoholista kertovat ja ikivihreä PMC. Selvästi huomaa, että isoon maantiepyöräilyn fb ryhmään linkatut tekstit kerää lukijoita, samoin kisatekstit hieman keskimääräistä enemmän. 
- Muuten lukijamäärät varsin tasaisia, pienoista nousua ollut viime vuonna. En ihan Ilta-Sanomien menekkiin tähtääkään. 
- Instaan olen lopultakin hieman aktivoitunut lisäämään sisältöä. Toivotaan että innostus jatkuu.
- Jatkuvassa käytössä puuropommi, siis aivan joka pihalenkillä. Eniten itse pohdituttaa ja ehkä tärkeimpiä lukea on 5min teho. 5min teho kertoo hienosti, miten anaerobinen (ja oikeastaan aerobinen) kynnys on se mikä merkkaa. Anaerobisen kapasiteetin erot on hyvin pieniä 5min ajalla.



Fillarointidata

Jakauma
Tosta näkee, että alle aerobisen kynnyksen on 90% ajasta.



Määrä 2021 vs 2020


Tasaista lisäystä määrässä, jopa yllättävän paljon.


Eri lajit

Yritäpä ajaa ton tasaisemmin eri muodoilla ⚖️ Puhtaasti sattumaa kylläkin.


Treenijakaumani on tasainen rutiinipannukakku. X-periodisaatioissa jo kirjoitinkin, että määrässä ei vaihtelua, mutta treenisisällöissä toki.


Satasen/3,5h lenkkejä saman verran kuin keväällä, etenkin loka-marraskuussa niitä tuli paljon. Syyskuussa kisat taas sotki treenaamista. Näitä pidempiä lenkkejä tuli enemmän kuin edellisinä vuosina. Nyt yhteensä 53.

Power Curve


Toi kovimpien tehojen nousu lämmittää mieltä, etenkin kun ne sai puristettua kisan lopussa. 5min maksimia en kokeillut, mutta 3-4min maksimit tuli pyöräytettyä uusiks ISM kisoissa. 300w piteni 90 minuutista 105 minuuttiin epäoptimaalisilla verensokereilla.





Statshunters

Neliö kasvanut hyvin. Nyt uutta lunta ja jäätä, niin voi mennä muutama viikko ennen laajennusta. Metsäautotiet ja polut voi olla ajokelvottomassa kunnossa. Kesällä voi olla myös hiljaista. Maantieltä käsin yksittäisen ruudun poimiminen voi olla turhauttavan hidasta. Mutta syksyhän on sadonkorjuun aikaa.




Jatkossa

Määrät ei tule kasvamaan. Tehojakaan en aio juuri nostaa. Enemmänkin levänneempänä treeneihin. Hieman optimoidaan lisää treenejä, etenkin kevään kisoihin nyt valmistaudutaan. Joukkueen kanssa jotain leirin tynkää. Oma etäleiri varmasti tulee pidettyä. Nyt kympin sakkiin kisoissa heti alkuvuodesta lähtien. Varsinaista kehityskohdetta ei ole. Voimapuoli ehkä eniten, eli +400w vääntäminen penkistä. Ensi vuonakin sm kisat suht lähellä kun ovat Porvoossa. ISM kisat nyt Oulussa eli karvan lähempänä, mutta ei merkittävästi. Kävisköhän se 10v hääpäiväreissusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi