tiistai 10. joulukuuta 2019

Fillarin säilytysratkaisut


Kaikilla tuntuu olevan ongelmana fillareiden mahtuminen mihinkään. Minulla on vain pari hassua omaa pyörää, mutta niiden säilytyksessä on joutunut välillä improvisoimaan tilanpuutteesta ja muiden fillareista johtuen. Edellisessä asunnossa oli pienehkö tekninen tila, jossa fillarit tuntuivat vievän kaiken tilan. Järjestin oman ja vaimon pyörät oven viereen seinälle. Eturenkaan kanssa olisivat vieneet liikaa tilaa, niin tilasin saksasta alun perin avolavan tms perälle kiinnitykseen tarkoitetun telineen.




Nykyisessä autotallissa tilaa on riittämiin, mutta kumma kyllä lasten pyörät on lisääntyneet. Meidän fillareiden lukumäärä onkin pysynyt samana. Vaimo sai juuri uudehkon fillarin, niin myytin kaksi vanhempaa 10sp fillaria pois, kun ei niitä enää tarvinnut edes treinerikäytössä. Takapihalla on vielä mummopyörille normaali pihateline.

Käytön helppouden kannalta valitsin telineet, joihin fillarin saa nostettua kokonaisena. Toisaalta arvostan, myös sitä ettei likaa seinää ja tilaa jää muuhunkin. Telineiden varsia jouduin sahaamaan reilusti, jotta maantiepyörän tangon sai lähelle seinää.



Lasten pyörillä on Prisman kiinnitysjärjestelmää, joka on melko surkea. Koukut palautuvat aina seinää vasten ja fillarin ripustaminen on taiteilua. Eikä siinä säästä edes tilaakaan kun koukut ovat ”poissa tieltä”. BMX fillarin perinteisempi eturenkaan roikotin on toimiva. Sen kiinnitys on tukevampi eikä teline nitkuta itseään gyprocista ulos.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi