torstai 19. joulukuuta 2019

Keinulauta eli Rocker plate

Tykkään puuhailla ja rakennella pikkujuttuja. 👷

Trainerilla ajaa helposti 30min ilman mitään viihdykettä. Sen pidempi aika tuppaa vaatimaan jotain käppyrää, elokuvaa tai muuta jo seuraksi. 1-2h menee trainerilla kivasti kun on jotain fiksua tekemistä ja motivaatiota. Se ero ulkoilmaan on kuitenkin, että takamus puutuu ja hiertyy herkästi. Täysin paikoilleen fiksattuna oleminen on muutenkin tympeää, vaikka välillä kävisi putkella yms. Zwift treenien pidennyttyä säännöllisesti yli 1,5h kestäviksi huomasin netissä sivuston Rocker plates 
Sieltä löytyi ohjeita vaikka minkä näköisiin keikkulautoihin. 

Päädyin nyt jo vakiintuneeseen kahteen vanerilevyyn, jotka keskeltä niveltyvät toisiinsa isolation mount kumivaimentimella. Sivuilla toimii jousina tennispallot ja pumpattavat pallot. Pumpattavat pallot löytyi lopulta XXL:stä, piti olla riittävät pieni ja pehmoinen. Prismassa oli talvella nafti valikoima leikkipalloja. Fb ryhmästä löytyy paljon ohjeita keinulaudan tekoon. Alla kuitenkin omat pähkäilyt.
Omat virheet:
  • Älä osta halvinta koivuvaneria, se ei ole jäykkää, vaan vänkyrää ja taipuu joka suuntaan, ei toimi niin kuin pitäisi.
  • Kiinnitä vanerit keskikohdista toisiinsa kahtia sahaamisen jälkeen. Näin saat sahattua symmetriset levyt.
  • Älä vaihda traineria kesken kaiken, ainakaan aivan erimallista pohjaltaan
  • Älä laita etummaista isolation mountia suoraan etuakselin alle. Sen ruuvi jää renkaan alle ikävästi

Keinulauta on toiminut kohtuullisesti. Auttaa vaihtelumielessä. Fillari heiluu jonkin verran sivusuunnassa, kun katsoo ikkunan heijastusta. Putkelta ajaessa fillari on hieman epävakaampi. Vaimo ei tykkää laudasta juurikaan, joten otan sitä aina välillä pois. Itsekkin otan laudan pois kisoja varten. Kirit ja putkelta ajaminen on minulla tehokkaampaa ilman lautaa. Tästä johtuen en myöskään ole kiinnittänyt traineria siihen, joten kirit ei kannata tehdä sen päällä. Vaikka ajattelee, että eihän se traineri siitä mihinkään liiku, niin siinä alusta antaa sen verran periksi, että voi lähteäkin hieman pomppimaan. Omassa ongelmana on löysä ja vinkura vaneri. Tämän vuoksi palloja on hankala saada sopiviksi. 
Kickr trainerit, eikä monet muutkaan, eivät ole kovinkaan symmetrisiä, eli fillari on jalustaan nähden sivussa. Lisäksi vauhtipyörä on toisessa sivussa. Niitä voi kompensoida lisäpainoilla, toisen puolen suuremmalla paineella tai siirtämällä traineria hieman toiseen reunaan laudasta.

Keinulaudasta ei kannata tehdä mahdollisimman pientä. Silloin sivuilla olevien pallojen puristuminen käy huonommaksi ja muutenkin helpompi sitä on pienentää kuin suurentaa jatkossa.

Osta kunnon vaneria, älä halpista

Näin tekemällä eivät mahdu

Vaan kulmittain, niin koko levyn tilavuus tulee käyttöön

Kiinnitä levyt toisiinsa ennen sahausta, niin tulisi symmetriset

Tarkasta mihin haluat reiät ja kiinnikkeet

Keskikiinnikeiden määrällä ja asettelulla ei niin väliä, kunhan ei eturenkaan alle

Kuva isolation mountista, naaras-naaras fiksuin ja helpoin

Ilmapallot vois olla vähä edempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi