lauantai 7. joulukuuta 2019

Kilpailusuunnitelmat 2020


Kilpailukalenteria nyt ei vielä tietenkään julkaistu (hyvä jo maaliskuussa olisi), lukuun ottamatta SM- ja ISM-kisoja. Silti voi pohtia, mitä kisoja aion ajaa ja millä tavalla. Olen mutissut jo toista kymmentä vuotta, että mitä järkeä Suomessa on laittaa kaikki kisat huhti-toukokuulle. Sitten onkin enää lähinnä SM-kisat ja sen jälkeen ei juuri mitään, paitsi ratakisoja ja pohjoisessa etappikisoja.


Tarkoituksena olisi ajaa enemmän skoda cupin kisoja. Viime kaudella jätin useammankin väliin muiden kisojen ja tapahtumien vuoksi. Hahmotelmana on ajaa keväällä Lattomeri, TS-korttelit ja Simon muistoajot. Niistä tulee kauden avaava paketti. Sen jälkeen sitten täytyy taas harkita, mihin kisoihin pääsee. Toiveena kuitenkin Hyvinkään suunnalla Tawast 3d kisoista joku etappi tai bioracer-EVOC ja melko ehdottomana Rosendahl. Viime kaudella alkukausi meni hieman puolikaasulla, kun piti pihalta tasoitella pohjat ja kivetä reilu 100m2. Ei mee amatöörillä niinku Youtubessa. Jumiset takareidet/pakarat, yksi tohjoksi hakattu sormi ja muutenkin runneltu kroppa nyt jo sentään kunnossa. Ja kaadotkin vaikuttaa vielä olevan kohdillaan 😌

Näiden jälkeen tulee sitten ehdottomat Porvoon ajot ja SM-kisat. Viime vuonna en Porvooseen mennyt, mutta tänä vuonna kyllä ehdottomasti.

Tavoitteena olisi saada joku top10 sijoitus cupin kisoissa, päästä irtiottoon ja SM kisoissa 20 joukkoon. ISM-kisoihin en varmaankaan ensi vuonna ole menossa. Ne on sen verran sekavaa romurallia ja ovat vielä kaukana täältä käsin perheen kanssa käytäviksi. Toki lapset varmaan haluaisi taas hotellireissuun ja Särkänniemelle, kuten viime vuonna Jurvan reissulla.

Viikkokisoja aion ajaa enemmän. Turun seudulla viime kaudella käynnistettiin seurojen yhteisenä hankkeena Orbea-cup by Ajopyörä. Nämä kisat ovat olleet selvä parannus vanhoihin verrattuina. Toki korttelikisa voisi kestää hieman pidempään kuin 20min 😱. Toivoisin, että vielä useampi kuski löytäisi viivalle ja huomaisi että kisathan on kivoja. Mitä enemmän porukkaa käy, niin sitä hauskemmiksi muuttuvat. Nämä käy myös tosi hyvästä treenistä. Viime kesänä kisaajia oli jo kohtuullisesti ja kisat olivat keskenään kivasti eri tyyppisiä.

Kuntoajoista en vielä osaa sanoa. Ne maksaa enemmän kuin cupin kisat eikä niistä aina tiedä tuleeko niihin ajokoiria. Viime kesänä kävin Forssan suvi-illassa. Tammisaaren kisa olisi hauska. Giro myös yksi mahdollisuus. Nämä riippuu aika paljon aikatauluista ja muiden asioiden sujumisesta. Ehkä vaimon saisi osallistumaan johonkin näistä 👩

Kisoissa menestymisen mahdollistamiseksi pitäisi kehittää "vähä" kaikkea. Tälle kaudelle sain kovan rasituksen toistoa kehitettyä. Näkisin, että anaerobista kynnystä pitäisi vääntää aiempaa enemmän, jotta irtiotossa pärjäisi paremmin. Etenkin sokereiden parempi hallinta ja syömisen onnistuminen ovat muita tavoitteita. Toki pystyssä olisi kiva pysyä.

Zwift -kisat on oma kapittelinsa, enkä miellä niitä sillä tavoin kisoiksi vaan enemmän treeneiksi. Toki pärjääminen kivaa, mutta en näe niissä kovinkaan paljon yhteneväisyyttä oikean maailman kisoihin. Älyttömän hauskoja ja kehittäviä ne kyllä on. En saisi itseäni tsempattua sellaisilla tehoilla ja sykkeillä ajamaan millään ilman muiden vastustajien aiheuttamaa painetta. Kisojen valkkaaminen ja niissä ajaminen on oma taiteen lajinsa, mutta zwift taktiikoista ja tekniikoista sitten joku toinen kerta.

CX kisat aina kiinnostaneet jonkin verran, mutta en ole vielä ainakaan jaksanut ostaa 33mm kumeja GG pyörään. Ensi syksynä voisi toki niitäkin harkita.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa huomenna aamulla 100km KISS at race - eu. Nää on yleensä aika raatelevia, katotaan onko jalat jo tarpeeks palautuneet. Valkkasin tän, kun pihallekaan ei oo kiva mennä sateeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi