lauantai 14. joulukuuta 2019

Zwift meetup

Käytän zwiftissä paljon meetup ominaisuutta. Se on varsin uusi lisä ja sitä on parannettu vielä entisestään kesällä. Ideana on kavereiden kanssa yhteislenkkien järjestäminen ilman huolta tasoeroista.
Alun perin homma hoitui ilman meetuppia ja toki edelleenkin. Aloittaesssa kun painoi vain liity toisen mukaan, niin hahmo hyppää reitillä automaattisesti kaverin luokse. Se toimii edelleenkin, ja voi liittyä kenen tahansa, ei tarvii olla edes kaveri 😁. Vierellä ajaminen tosin vaatii suhteellisen samaa vauhdin pitoa.


Sitten tuli meetup ominaisuus. Tällöin sovittiin aika ja reitti. Siihen piti osallistua ja lähtöpaikalta lähdettiin yhdessä. Ei kuitenkaan ollut kunnollisia lenkinvetäjänmerkkejä, ei kuminauhaa jne.
Nyt Meetup toimii jo varsin mainiosti. Hetken ajonopeudet olivat aika reippaita, mutta nyt jo muita hitaammat. Valikoista täytyy valita Keep everyone together, jos haluaa ajaa porukassa. Meetupissa ajan yleensä veljeni kanssa vartin lämmittelyä simulaationa, sitten valitaan E -kirjaimella päivän treeni ja kärsitään yhdessä. Yhdessä ajaminen helpottaa kyllä yllättävän paljon. Ei tule luovutettua niin helposti, eikä laskettua tehotavoitteita. Lopuksi sitten ajelen vielä simulaationa 2h täyteen. Mikään ei estä tekemästä eri harjoituksia, mutta usein teemme saman. Kuminauha pitää huolen, että hahmot ajavat perätysten vaikka tehoero olisi mitä. Polkematta ei voi kuitenkaan jättää pitkäksi aikaa, eli aivan ilmaisia kilsoja tästä ei saa.

Meetupin huono puoli on siinä, että se pilkkoo harjoituksen. Eli ennen meetupin aloittamista, ja keskeytetyn meetupin jälkeen, ajettu aika menee omaksi treenitiedostoksi Stravassa. Jos vain jatkaa meetupin loppumisen jälkeen ajamista, niin se pysyy samassa tiedostossa. Reitiltä ei voi poistua eli kannattaa valita minkä reitin haluaa ajaa. Lisäksi valinnan voi tehdä matka- tai aikaperusteisesti. Lisäksi, jos menee lähtöpaikalla etuajassa (ajamaan virtuaalitreineriä 😵) niin se pätkä karsinassa ei tallennu mihinkään, kuten ei tallennu kisoissakaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi