torstai 5. joulukuuta 2019

Zwift


Zwiftin käytön aloitin talvella 2016. Olin juuri lopettanut aktiivisemman sulkapalloilun ja totesin, että pitäisi liikkua arkisinkin. Juoksu on kivaa, mutta en siitä ole niin innostunut. Sali ei taas ole kynäniskan paikka 😬. Totesin että sisäpyöräily sopisi uudestaan aloitettuun fillarointiin ja olisi perheelliselle helposti toteutettavissa

Perehdyin asiaan ja hankin Tacx vortex smartin ja ant+ -mokkulan. Läppäri ja tuuletin oli jo omasta takaa, eturenkaan korottimena toimi puupalikka. Onneksi meillä oli erillinen tekninen tila, jossa sai ikkunat auki. Treinerin metelikään ei siellä haitannut muita. Hurahdin sisäpyöräilyyn melko nopeasti. Homma ei ollutkaan samaa kuin 10v sitten. Treineri teki kaiken automaattisesti. Hienoja treenejä löytyi, kisoja ja muita ihmisiä. Nopeasti tutustuin myös TT1 joukkueeseen eli zwiftissä olevaan tyypin 1 diabeetikkojen tukiryhmään/joukkueeseen.

Zwift -luola talvella 2016/17


Treenaamisen mahdollistamiseksi hankittiin uusi asunto isolla autotallilla, jossa maalämmöllä lämpiävä erillinen toimistohuone. Lämpötilan pidän noin 15 asteessa. Ilmaakin riittää kuutioina eri tavalla kuin vanhassa pienessä kopissa. Kaikenlaista muutakin pientä parannusta tullut ajan kanssa. Tällä hetkellä on 2 tuuletinta kaukosäädöllä. Uudempi läppäri irtonäppäimistöllä ja hiirellä. Ant+mokkula jatkojohdolla, treinerinalusmattoa, *rocker plate -keinulauta, 2x 32” televisiot, joista toiseen tulee läppärin näyttö ja toiseen Apple TV sarjoja yms varten. Lisäksi *mittojen mukaan tehty pöytä, *muraali seinällä, taidetta yms.

Tietenkin treinerikin vaihtunut Wahoo kickr core versioon. Treineriin olen ollut tyytyväinen. Pientä laittoa se vaati, kun mutteri irtosi hihnan kiristimestä. Korjaus onnistui itse tehtynä. Välissä oli Eliten direto kokeilussa, mutta se tuntui huonommalle. Tehon vaihdot hitaammat, tuntuma kehnompi ja liioitteli tehoja turhan mukavasti. Kickr Core on ollut tosi hiljainen ja treeneissä vastus säätyy riittävän nopeasti. Poljintuntumakin mukavampi kuin Diretossa. Toki vedot ERG:llä on kamalan tuntuista, mutta siitä en syytä treineriä 😂.
*TSI

Toimisto


Pidin Zwiftiä outona ennen kuin olin kokeillut sitä. Ihmettelin, että kuka hullu jaksaa tuijottaa liikkuvaa virtuaaliukkoa monta tuntia. Mutta kuinkas kävikään😮. Huomasinkin että ukkelin tuijottaminen on miellyttävämpää kuin pelkän telkkarin katsominen. Nykyään voi toki valita molemmat. 100km kisojakin tullut jo ajettua... 10 000km täynnä ajelua. Vaimokin tykkää sillä ajamisesta. Homma on helppoa, tehokasta ja kätevää. Virtuaalimaailma on yllättävän viihdyttävä ja peliominaisuudet kiva lisä. Uusi fillari silloin tällöin ja uusia kypäriä yms ei kuullosta ihmeelliselle, mutta hauska niitä on saada. Ja Lightweightin Meilentein -kiekot Alpe du Zwiftistä nostaa vieläkin hymyn huulille. Pitäis jo vaihtaa pois alta, kun hitaammat kuin Zipp454 yleisajossa.

Zwiftin uudet ominaisuudet ovat olleet todella hyviä. Etenkin kahden maailman vaihtoehto on säästänyt wold hack:n käytöltä. Uudet reitit ovat mainioita. Etenkin Meetup toiminto on mahtava. Ajan veljeni kanssa yhteislenkkejä ja pysymme nykyään vierekkäin. Samalla voi tehdä treenejäkin! Jatkossa odotan että maailmoja yhdistettäisiin siellä enemmänkin, etenkin Lontoo+Harrogate olisi hyvä yhdistelmä ja Bologna+Richmond+Innsbruck yhdistettäisiin. New Yorkin voisi vaikka kuopata. Maastopyörärataa ja ohjaustakin kokeilin, mutta ilman puhelintelinettä enemmän kuin haastavaa saada fiilistä.

Luen jonkin verran Zwiftinsideria, jossa hyvät tauluko eri fillareille ja kiekoilla yms. En ole ihan varma kuinka hyvästä erilaiset rullaus ja aerodynamiikkaominaisuudet on virtuaalikisoissa, mutta erot onneksi melkoisen pieniä.

Zwiftissä ajelen lähinnä omia treenejä. Ennen ja jälkeen varsinaisen treenin ajan simulaationa. Palauttavat lenkit myöskin yleensä simulaationa, silloin tosin saatan laittaa treinerin simulaation 0%:iin. Muuten ajaessa se on 40% luokkaa. Kisoja ajan kun sopiva hetki ja fiilis niille. Yleensä ne on aika raatelevia. Kevättä kohden lisään kyllä niiden ajamista taas. Telkkarista katson viaplay ja netflix sarjoja + leffoja. Lähinnä räiskintää. Kisojen ja yhteislenkkien yhteydessä kuuntelen musiikkia. Pyöräilykisoja en ole katsonut, sitä voisi joskus ehkä harkita.

Kesällä kun hoidin lapsia, niin huomasin että verensokerien tasaisena pitämiseksi työmatkapyöräily olisi tarpeellista. Niinpä pienimmän päiväunien aikaan ajoin rullilla tai treinerillä 30-60 min ja isommat lapset katsoivat omia ohjelmiaan pädeistä ja söivät eväitä. Silloin kokeilin myös muita treeniohjelmistoja, Kinomap ja Road Grand Tours tais käydä kerran ruudulla, mutta kohteliaasti sanottuna mieluummin ajoin ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi