keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Viikkotreenit


Harjoitteluni nykyisin


Stravaan kertyy 8-12h treeniä viikossa. Nämä koostuvat seuraavasti


3 varsinaista treeniä:

Arkilenkit yleensä ti, to ja la

Talvella teen erillisen ohjelman mukaan vetoja Zwiftissä. Tänä talvena käytössä hieman blokkityyppisesti yhtä osa-aluetta per viikko painottavat treenit. Usein teen meetupin veljeni kanssa joka tekee saman treenin Hämeenlinnasta käsin. Virtuaalisesti vierekkäin puhelinyhteyden kanssa on yllättävän motivoivaa ja ajankulku nopeuttavaa. En kevennä vetoja niin helposti ja tulee tehtyä loppuun asti, kun toinen mukana. Samalla saa toki kuulumiset ja juorut vaihettua. Lenkit ajan iltaisin kun lasten iltatouhut on tehty, joten ei vie juurikaan perheen yhteistä aikaa. Ehdin ajamaan noin 2h kivuttomasti. 

Viikonloppulenkit 

Viikonloppuisin ajan vaihdellen muun elämän mukaan. Nyt kun GG pyörä tuli taloon, niin useimmiten pihalla. Vaihtoehtona zwift-kisa. Talvella ajaelen hiekkateitä tai maastoa pihalla rauhallista tahtia. Yleensä hieman omituisiin aikoihin nekin lenkit.

Työmatkat 5 kertaa viikossa yhteen suuntaan 40-60min rauhassa. Enimmäkseen pyöräteitä pitkin, välillä hiekkateillekkin kyllä eksyn. Pyrin välttämään etenkin isompia risteyksiä ja pieniä asuinalueilla olevia pyöräteitä, sillä näissä tuli jatkuvasti vaaratilanteita. Autoilija eivät katso lainkaan pyörätielle ja läheltä piti tilanteita tuli viikoittain. Paluumatka kestää vain 5min J.


Ennen pidin työmatkapyöräilijöitä hulluin, etenkin niitä jotka ajoi ekstraa. Työmatkapyöräilyn määrä on lisääntynyt pikkuhiljaa. Aluksi ajoin silloin tällöin hyvällä säällä töihin. Sitten joka säällä töihin. Nykyään pääsen lenkille jo hyvissä ajoin. Vaimo vie lapset hoitoon autolla, niin lähden samalla ja ajan sen minkä ehdin. Aiemmin en merkannut työmatkoja Stravaan, mutta nyt olen nekin sinne laittanut, kun niistä kertyy melkoisen merkittävä osa viikkotreeneistä ja lähes kaikki kevyet ajot.

Vanha työmatkapyörä (Tmt-b), edelleen päivystysreissuilla käytössä.


Oheistreeni:

Venyttelyt/rullailut muutamana iltana viikossa. Ilman venyttelyä en selviäisi. Rullailu tuli reilu vuosi sitten ja sitä teen noin kerran viikossa. Hieronnassa en käy juuri koskaan.
Lihaskunto: punnerrukset/vatsalihakset/leuanvedot muutamana iltana viikossa. Nämä teen ylläpitävinä, yhden sarjan jokaista, hieman vaihdellen suoritustapoja.

Pihatyöt ja lasten kanssa riehuminen

Vauvajumppaa vuodelta 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi